breaking news

Gökhan Saki debuteert tijdens UFC Saitama tegen ”Frankenstein”

July 14th, 2017 | by Marcel Dorff

Het is eindelijk bekend tegen wie Gökhan Saki zijn UFC debuut zal gaan maken. De Turkse Nederlander neemt het tijdens UFC Fight Night 117 in Saitama, Japan op tegen de Braziliaan Luis Henrique da Silva, beter bekend als Frankenstein. Het Light-Heavyweightgevecht vind plaats op 23 September in de Saitama Super Arena. De verwachting is dat het gevecht deel zal uitmaken van de Main Card. 

Luis Henrique Da Silva (MMA 11-3/UFC 2-3) kwam in 2016 als ongeslagen vechter de UFC binnen. Frankenstein wist tijdens zijn debuut in de UFC meteen te imponeren. Hij versloeg Jonathan Wilson via TKO in de tweede ronde. Ook zijn tweede gevecht won Frankenstein in de UFC. Joachim Christensen werd in de tweede ronde gefinisht via Armbar Submission. In December 2016 tijdens UFC on FOX 22 in Sacramento, Californië nam Frankenstein het op tegen de ongeslagen Schot Paul Craig. Voor het eerst in de Pro-MMA carrière van de Braziliaan werd er verloren. Craig die zijn UFC debuut maakte was via Armbar Submission in de tweede ronde te sterk. Vervolgens nam de Braziliaan het op tegen nieuwkomer Jordan Johnson in Januari dit jaar. Johnson wist Frankenstein 15 minuten lang op de grond te domineren, en een vrij eenvoudige Unanimous Decision te pakken. Frankenstein vocht echter in Juni van dit jaar opnieuw tegen Ion Cutelaba. Cutelaba, die als bijnaam de Hulk heeft versloeg Frankenstein via KO na iets meer dan 20 seconden. Hierdoor is het voor Frankenstein met drie opeenvolgende verliespartijen alarmfase 1.

Gökhan Saki (MMA 0-1/UFC 0-0) zal in Japan zijn lang verwachte UFC debuut gaan maken. De Turkse Nederlander is een van de bester kickboksers ter wereld, maar maakt nu de overstap naar het MMA. Saki vocht eenmaal eerder een MMA wedstrijd, deze ging dertien jaar geleden verloren via TKO tegen James Zikic. Saki staat al jaren aan de top in het kickboksen. Hij heeft een record van 83-12-0-1 en heeft onder meer overwinningen staan tegen Daniel Ghita, Melvin Manhoef, Tyrone Spong en Ray Sefo. Saki neemt het in zijn debuut op tegen de Braziliaan Luis Henrique da Silva. Frankenstein is een sterke vechter, die bij voorkeur stand-up vecht. Iets wat een groot voordeel kan zijn voor Saki.

Comments are closed.

Translate »