breaking news

Glory MMA & Fitness vechters krijgen match-ups voor UFC St.Louis

November 8th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft bekend gemaakt dat de Glory MMA & Fitness vechters James Krause en Zak Cummings hun opwachting zullen maken tijdens UFC Fight Night 124 in St.Louis, Missouri. James Krause gaat van de Welterweight divisie naar de Lightweight divisie en neemt het op tegen Alex White. Zak Cummings neemt het in de Welterweight divisie op tegen Thiago Alves. Beide gevechten zullen plaatsvinden in de Octagon van het Scottrade Center op 14 Januari 2018.

Lees hieronder meer over de vier vechters.

James Krause vs. Alex White

James Krause (MMA 24-7/UFC 5-3) is de enige vechter die aan TUF 25 meedeed die al een UFC contract op zak had. Krause deed in 2012 mee aan TUF 15. Hier verloor Krause echter al in de eliminatie ronde tegen Justin Lawrence vroeg in de eerste ronde via TKO. Ondanks dit gegeven kreeg Krause in 2013 alsnog een kans in de UFC. Krause verraste vriend en vijand door thuisfavoriet Sam Stout te finishen via een Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Dit leverde Krause zowel de Performance als Fight of the Night bonus op, een totaalbedrag van $100.000. In de vier gevechten hierna werd alleen voormalig WEC Kampioen Jamie Varner verslagen, maar gingen gevechten tegen Bobby Green, Jorge Masvidal en Valmir Lazaro verloren. Krause wist dat hij het daarop volgende gevecht tegen Daron Cruickshank moest winnen, en deed dat in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. Nadat Krause in Februari 2016 ook van Shane Campbell wist te winnen stond zijn winstreak op twee gevechten en was de weg naar boven ingezet. Krause stond vervolgens tweemaal gepland om het op te nemen tegen Ross Pearson. Krause raakte echter beide malen geblesseerd waardoor hij niet kon vechten. Toen de UFC het Redemption seizoen van TUF aankondigde wilde Krause ondanks dat hij al een contract binnen de organisatie had deelnemen. De UFC stemde in waarna Krause het achtereenvolgens opnam tegen Johnny Nunez, Ramsey Nijem en Jesse Taylor. Helaas werd het laatste gevecht door Krause verloren, waardoor hij de finale misliep. Krause nam het hierdoor op tegen Tom Gallicchio tijdens de Prelims van de TUF Finale. Krause was over drie rondes te sterk en won via Unanimous Decision.

Alex White (MMA 12-3/UFC 3-3) kwam in 2014 als ongeslagen vechter de organisatie binnen. In een zeer sterk debuut versloeg hij Estevan Payan via KO in de eerste ronde. Dit leverde White de Performance of the Night bonus op. Hierna volgde in hetzelfde jaar verliespartijen tegen Lucas Martins (KO 3e ronde) en Clay Collard (Unanimous Decision). Ruim een jaar bleef het stil rond Alex White, mede door blessures. In Februari 2016 maakte White zijn comeback in de UFC tegen Artem Lobov. Lobov werd drie rondes lang gedomineerd door White, waardoor White uiteindelijk vrij eenvoudig via Unanimous Decision wist te winnen. Vervolgens zou Alex White het opnemen tegen TUF 22 winnaar Ryan Hall. Echter raakte White opnieuw geblesseerd en moest hij verstek laten gaan. Begin dit jaar stapte White op short notice in voor Erik Koch tegen Tony Martin. Martin controleerde het gevecht op de grond en won via Unanimous Decision. White kwam echter zeer sterk terug in zijn meest recente wedstrijd in Canada tegen Mitch Clarke. White versloeg Clarke aan het einde van de tweede ronde via TKO.

Thiago Alves vs. Zak Cummings

Thiago Alves (MMA 22-11/UFC 14-8) vecht als sinds 2005 voor de UFC. Alves kende een matige start in de UFC met twee verliespartijen en twee winstpartijen uit vier optredens. Na zijn tweede verliespartij tegen Jon Fitch in de zomer van 2006 wist Alves een winstreak neer te zetten van liefst zeven partijen. Onder meer Josh Koscheck, Matt Hughes & Chris Lytle werden aan de kant geschoven waarna in de zomer van 2009 een titelgevecht volgde tegen Georges St.Pierre. Alves had echter geen antwoord op de wrestlinggame van ”GSP” en verloor het gevecht via Unanimous Decision. Vanaf dat moment wisselde Alves winstpartijen af met verliespartijen en is de langste winstreak die de Braziliaan opbouwde twee gevechten lang. Nadat Alves achtereenvolgens van Carlos Condit en Jim Miller verloor wist de Braziliaan Alves in April dit jaar zijn losing streak van twee gevechten te doorbreken door in een schitterende partij Patrick Cote via Unanimous Decision te verslaan. Alves zou vervolgens in Pittsburgh terugkeren tegen Mike Perry. Echter verkoos Alves om thuis te blijven in verband met ”Hurricane Irma” waardoor hij niet zou vechten tegen Mike Perry.

Zak Cummings (MMA 21-5/UFC 6-2) is een 32-Jarige Amerikaan die in drie gewichtsklassen professionele gevechten heeft afgeleverd. Zo begon hij zijn carrière in de Middleweight divisie voor de organisatie MCC. Hij won zijn eerste acht partijen wat hem de titel opleverde. Daarna heeft Cummings gevochten voor de MCF Light Heavyweight titel. Deze partij verloor hij via een Unanimous Decision In 2013 maakte Cummings zijn debuut voor de UFC in de Welterweight divisie nadat hij in The Ultimate Fighter was uitgekomen. Hij won vier partijen en verloor er twee. Tijdens zijn partij in Augustus 2016 tegen Santiago Ponzinibbio verloor Cummings via Unanimous Decision. Echter wist hij in November 2016 zich te revancheren in Belfast tegen de Rus Alexander Yakovlev. Via een Straight Armbar Submission versloeg hij Yakovlev. Hierna volgde in April dit jaar in Kansas City, Missouri een gevecht tegen American Top Team veteraan Nathan Coy. Cummings domineerde het gevecht en won via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde.

Comments are closed.

Translate »