breaking news

GLORY Matchmaking: Wat te verwachten na GLORY 59

September 30th, 2018 | by Stefan Van Erp
GLORY Matchmaking: Wat te verwachten na GLORY 59
GLORY
0

GLORY 59 Amsterdam zit erop en het is tijd om de balans op te maken. In dit nieuwe segment kruip ik (Stefan van Erp) in de huid van de matchmakers en kijk ik naar welke partijen het meest voor de hand liggen voor de vechters die zaterdagavond in actie kwamen vanaf de SuperFight Series.

Powered by Aiki Budo.

 

Aleksei Ulianov def. Zakaria Zouggary via Unanimous Decision

Voor Aleksei Ulianov was het een belangrijke overwinning. De Rus won zijn laatste 3 partijen voor GLORY niet en zat in de gevarenzone. Met een overwinning op Zakaria Zouggary heeft hij zich weer in de picture gevochten. Het is aannemelijk dat Ulianov zich weer in de rankings heeft geknokt en ook een gerankte tegenstander zal krijgen. Chenglong Zhang zal stylistisch gezien een mooie matchup voor Ulianov zijn. Zakaria Zouggary zal wat terugvallen in de rankings. Echter zal hij de rankings niet uitgaan en waarschijnlijk ook een gerankte tegenstander krijgen. De Fransman Azize Hlali zou een mooie tegenstander zijn voor Zakaria.

Roël Mannaart def. Daniel Skvor via Unanimous Decision

Roël Mannaart heeft zijn debuut bij GLORY succesvol weten af te ronden. Met een duidelijke overwinning op Daniel Skvor heeft hij zich waarschijnlijk de rankings in gevochten. Een mooie volgende tegenstander voor Mannaart zou de Australiër Junior Tafa zijn. Voor Daniel Skvor zal het een lastig verhaal worden als het gaat om de rankings. Een logische volgende tegenstander voor hem zal de Amerikaan Anthony McDonald zijn.

Michael Duut def. Mourad Bouzidi via KO (Punch)

Michael Duut liet zich weer van zijn beste kant zien en versloeg Bouzidi met een harde KO. Of Duut zich hiermee een ticket voor een titelgevecht heeft verschaft is de vraag. Persoonlijk denk ik dat hij de volgende tegenstander voor GLORY nieuwkomer Luis Tavares zal worden. Voor Mourad Bouzidi liggen er ook een aantal tegenstanders voor de hand. Een partij tegen Chris Camozzi is er 1 die veel zouden willen zien.

Alim Nabiyev def. Eyevan Danenberg via Split Decision

De partij tussen Nabiyev en Danenberg was een technische partij die tot het eind spannend bleef. Waar Alim Nabiyev eerder duidelijk won tegen Doumbé en Holzken was dit een gevecht dat dichter bij elkaar lag. Toch verdiende de Rus uiteindelijk de overwinning en zal hij nu waarschijnlijk een titelgevecht gaan krijgen. Voor Eyevan Danenberg ligt er ook nog een mooie weg voor zich. GLORY kan voor hem 2 opties bedenken. Dat zal gaan om de verliezer tussen Doumbé vs. Grigorian of een contender partij tegen Murthel Groenhart.

Murthel Groenhart def. Mohammed Jaraya via TKO (Ref. Stoppage)

Murthel Groenhart heeft zichzelf een goede dienst bewezen door op overtuigende wijze te winnen van Mohammed Jaraya. Of hij hiermee een titelgevecht heeft afgedwongen is de vraag. Ik denk dat Nabiyev de eerste in de rij is voor een titelgevecht. Daarom zal Groenhart het op gaan nemen tegen Eyevan Danenberg of de verliezer van het titelgevecht tussen Doumbé en Grigorian. Voor Mohammed Jaraya ligt het voor de hand om op te nemen tegen Alan Scheinson. Hier zou hij eerder al tegen vechten maar ging het niet door omdat Jaraya zijn hand blesseerde.

Tyjani Beztati def. Christian Baya via Split Decision

Tyjani Beztati en Christian Baya maakten er een technisch hoogstaande partij van. Voor winnaar Tyjani Beztati lijkt een titelgevecht niet ver weg meer. Echter zal hij waarschijnlijk eerst tegen Marat Grigorian moeten vechten voordat hij voor de titel mag vechten. Voor Christian Baya zal de ongeslagen Elvis Gashi een mooie tegenstander zijn.

Jamal Ben Saddik def. D’Angelo Marshall via TKO (3 knockdown rule)

Jamal Ben Saddik kwam weer door met zijn harde mokerslagen en versloeg D’Angelo Marshall vrij snel via een TKO. Jamal had na zijn winst zelf al een tegenstander op het oog. Hij daagde Badr Hari uit en hoewel dit niet de eerste keuze van GLORY was heeft hij nu wel de interesse gewekt. Voor D’Angelo Marshall zijn er een aantal tegenstanders die voor de hand liggen. Jahfarr Wilnis ligt wat mij betreft het meest voor de hand.

Petchpanomrung Kiatmookao def. Robin van Roosmalen via Unanimous Decision

Petchpanomrung Kiatmookao won op overtuigende wijze van Robin van Roosmalen. De sterke Thai heeft zijn titel nu binnen. De meest voor de hand liggende volgende tegenstander zal Serhiy Adamchuk zijn. Beide heren vochten vorig jaar in Brussel tegen elkaar en werd het een spannende Split Decision die redelijk controversieel was. Voor Robin van Roosmalen lijkt zijn toekomst in een hogere gewichtsklasse te liggen. Persoonlijk zou ik hem graag nog eens tegen Sitthichai Sitsongpeenong zien vechten. Nog 1 keer knallen voordat hij het kickboksen vaarwel zegt en zich volledig gaat richten op MMA.

Rico Verhoeven def. Guto Inocente via Unanimous Decision

Voor Rico Verhoeven is de divisie inmiddels letterlijk uitgespeeld. GLORY heeft twee troeven die zij nog kunnen spelen. De eerste troef is Badr Hari. Echter is het soms goed om niet direct met je beste troef op tafel te komen. Zeker niet als je een andere kunt spelen die ook de nodige aandacht kan treken. Huidig Light Heavyweight kampioen Artem Vakhitov zit een beetje in hetzelfde schuitje als Rico. Daarom zou een partij tussen beide heren met kampioen tegen kampioen een hele mooie kunnen zijn. Voor Guto Inocente is het weer terug naar het tekenbord. Een partij tegen Mladen Brestovac zou mijn voorkeur hebben gezien beiden net voor de titel hebben gevochten en verloren.

Gisteren spraken wij met Cor Hemmers over GLORY 59. Check het interview hier:

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »