breaking news

GLORY maakt twee hoofdpartijen bekend voor GLORY 38

December 12th, 2016 | by Marcel Dorff
GLORY maakt twee hoofdpartijen bekend voor GLORY 38
GLORY
0

Eerder maakte GLORY bekend dat het op 24 Februari 2017 een evenement zou houden in het Sears Center te Chicago, Illinois. Destijds maakte GLORY nog geen partijen bekend. Inmiddels dus wel.

GLORY heeft laten weten dat Light-Heavyweight Kampioen Artem Vakhitov (KKB 17-5/GLORY 6-1) zijn titel zal verdedigen tegen de Braziliaan Saulo Cavalari (KKB 60-4/GLORY 6-2). Het is de derde keer dat beide mannen elkaar zullen treffen. Na twee ontmoetingen staat het 1-1. Beide mannen zullen als Main Event fungeren voor de GLORY 36 Chicago card. Cavalari won de belt in 2015 tegen Zack Mwekassa. Vervolgens verloor Cavalari zijn belt aan Vakhitov (die hij een jaar daarvoor via een Title-Eliminator had verslagen). Vakhitov verdedigde dit jaar zijn belt met succes tegen Zack Mwekassa, terwijl Cavalari zijn rematch verdiende met zijn overwinning tegen Brian Douwes.

Ook GLORY SuperFight Series heeft een Main Event toegewezen gekregen. Chi-Lewis Parry (KKB 8-1/GLORY 4-1) is wat je noemen mag een Fan’s Favourite. De Engelsman wist in vijf GLORY optredens viermaal te winnen via (T)KO, en ging eenmaal zelf (T)KO. Nadat 2015 mager werd afgesloten met een verlies tegen Xavier Vigney in het Heavyweight Contender Toernooi, werd in 2016 weer de weg omhoog ingezet met twee overwinningen tegen Maurice Greene en Anthony McDonald. Zijn tegenstander op 24 Februari is echter geen walkover. Niemand minder dan het blok beton uit Roemenië Catalin Morosanu (KKB 42-10/GLORY 0-0) maakt zijn GLORY debuut. Morosanu zal onder kickboksfans onder meer te kennen zijn van de K-1. Morosanu won onder meer van mannen als Paul Slowinski, Gary Goodridge, Freddy Kemayo, Anderson ”Braddock” Silva en Mighty Mo. In totaal won Morosanu 25 van in zijn totaal 42 gevechten via (T)KO. De verwachting is dus ook met de historie van beide mannen in gedachten dat het gevecht niet de maximale tijd zal halen.

Leave a Reply

Translate »