breaking news

GLORY maakt evenement in Rotterdam compleet

November 1st, 2017 | by Stefan Van Erp
GLORY maakt evenement in Rotterdam compleet
GLORY
0

GLORY heeft de volledige line-up voor het evenement in Rotterdam dat gehouden wordt op 9 december aanstaande. Het evenement bestaat uit drie delen. GLORY SuperFight Series, GLORY 49 en GLORY Redemption. De line-up mag er wezen en met 14 topgevechten in Rotterdam knalt GLORY op deze manier weer het jaar uit. 

GLORY 49
Tijdens GLORY 49 dat live te volgen is op Ziggo Sport vanaf 17:00 trappen we af met een Lightweight Contender toernooi waarin 2 Nederlandse vechters meedoen. In de eerste partij vechten Stoyan Koprivlenski (7-1) en Maykol Yurk (8-5) tegen elkaar. Koprivlenski is een Bulgaarse vechter die uitkomt voor Nederland. Maykol Yurk vocht voorheen op Featherweight en gaat nu zijn debuut in de Lightweight divisie maken. In de tweede partij zien we Nederlands toptalent Tyjani Beztati (14-1) en de ervaren Deense Niclas Larsen (46-9-2) tegenover elkaar staan. Beztati won tot nu toe al zijn 4 partijen voor GLORY op indrukwekkende manier. Ook voor Larsen is het de vierde keer dat hij gaat vechten dit jaar. De winnaars van beide partijen zullen tegen elkaar gaan strijden om uit te maken wie de volgende Contender voor de titel is.


Tyjani Beztati met een linker jab tegen Sitmonchai

Tussen de partijen voor het Lightweight contender toernooi vechten de Nederlander Christian Baya (59-5-1) en de Sloveense Samo Petje (32-6-1) tegen elkaar. Voor Petje wordt het zijn eerste partij bij GLORY maar hij kan leunen op Europese titels in 2 gewichtsklassen. Baya zou aanvankelijk vechten tegen Grigorian maar mag het nu dus opnemen tegen Petje. Baya won tot nog toe al zijn drie partijen bij GLORY en hoopt met een overwinning op Petje dichterbij de Lightweight titel te komen. Daarnaast zullen Muay Thai specialist Omar Moreno (25-7-1) en voormalig UFC vechter Anying Wang (10-3) het tegen elkaar opnemen.

GLORY SuperFight Series
De GLORY SuperFight Series starten om 19:30 en zijn live te volgen via UFC FightPass. Ook hier heeft GLORY weer uitstekend zijn best gedaan om er een mooie kaart van te maken. De SuperFight Series trappen af met een partij tussen 19-jarig talent in de Featherweight divisie Baily Sugden (9-1) en de ervaren Chenglong Zhang (41-5). Zhang won onlangs nog het Featherweight toernooi in China en mag nu zijn kunsten in Europa gaan vertonen.

Dan is het aan de Nederlander Eyevan Danenberg (25-6) om het op te nemen tegen Jamie Bates (24-6). Danenberg won onlangs op indrukwekkende wijze van Wellington Uega in Amsterdam. Jamie Bates won het talentenprogramma “Road to GLORY” en mag nu met de “grote jongens” meedoen. Daarna is het de beurt aan voormalig GLORY Welterweight kampioen Nieky Holzken (90-13). Holzken gaat het opnemen tegen Alim Nabiyev (47-6). Holzken verloor in december vorig jaar zijn titel aan Cedric Doumbé en ook later in een rematch was hij niet aan de winnende hand. Holzken zal erop gebrand zijn om voor zijn eigen publiek zich weer in de titelrunning te vechten. Dit mag hij gaan doen tegen de hoog aangeschreven Nabiyev die onlangs zijn partij won tegen Jimmy Vienot via Split Decision.


Eyevan Danenberg vs. Wellington Uega

Dan is het de beurt aan de Heavyweights. Ismael Londt (39-7-1) en D’Angelo Marshall (16-2) zullen de degens gaan kruisen. Londt vocht vorig jaar in Oberhausen voor het laatst waar hij verloor tegen Jammal Ben Saddik via een Decision. Daarvoor won Londt nog het contender toernooi en leek hij de eerstvolgende te zijn voor een titelgevecht. Zijn tegenstander Marshall is de nummer 7 gerankte Heavyweight van GLORY. Hij won zijn laatste twee partijen waarvan zijn laatste op spectaculaire wijze via KO tegen Mohamed Abdallah in Den Bosch eerder dit jaar.

Dan het hoofdgerecht van de SuperFight Series: Het Middleweight titelgevecht tussen kersvers kampioen Alex Pereira en uitdager Yousri Belgaroui (23-3). Pereira won vorige maand vrij verrassend de titel van Simon Marcus door te winnen via een Decision. Belgaroui liet zien dat hij het meeste recht heeft op een titelgevecht door op indrukwekkende manier te winnen van Jason Wilnis in Amsterdam via TKO in de eerste ronde. Dit eerste titelgevecht van de avond gaat absoluut voor spektakel zorgen. Belgaroui won eerder dit jaar al eens van Pereira in een contender toernooi en zal erop gebrand zijn nogmaals te winnen en de titel in Nederland te houden.


Yousri Belgaroui deelt een knie uit aan Jason Wilnis

GLORY Redemption
GLORY Redemption zal live te zien zijn via UFC TV Pay Per View. De kosten voor dit evenement zijn €25,-. Het is nog niet helemaal zeker dat dit in Nederland op deze manier geregeld gaat worden. Mocht dit wel zo zijn heb je absoluut waar voor je geld. GLORY Redemption opent met een “Number One Contender” gevecht tussen de sterke Thai Petchpanomrung Kiatmookao (157-36-2) en de Nederlander Zakaria Zouggary (30-3-1). Kiatmookao vocht onlangs in Den Bosch nog voor de titel tegen Robin van Roosmalen en verloor na een spannend gevecht via een Majority Decision. Zakaria Zouggary vocht in Amsterdam een harde strijd met Massaro Glunder en won via een Unanimous Decision. Beide heren gaan uitmaken wie er straks op pole position staat voor een titelgevecht.


Zakaria Zouggary in actie tegen Massaro Glunder

Daarna neemt voormalig Heavyweight titel contender Anderson Silva (41-17-1) het op tegen Xavier Vigney (10-1). Silva heeft na een matige serie zijn laatste partij gewonnen tegen Giannis Stoforidis in Den Bosch. Vigney is met een indrukwekkende serie bezig en heeft nu al zijn 5 partijen tot nu toe in GLORY winnend afgesloten waarvan hij er 3 won via KO/TKO. Daarna is het de beurt aan een herhaling van het gevecht van het jaar 2016. Michael Duut (42-8) en Danyo Ilunga (57-13) vochten vorig jaar in Oberhausen een heroïsche partij waar Duut uiteindelijk aan het langste eind trok. Dit jaar mogen zij op herhaling in Rotterdam.


Michael Duut viert zijn overwinning

Dan is het tijd voor een potentieel gevecht van het jaar. GLORY Heavyweight kampioen Rico Verhoeven (51-10) gaat het opnemen tegen nummer 1 contender Jamal Ben Saddik (32-5). Beide heren hadden in Brussel en Amsterdam al een intense staredown en Verhoeven zal zich heel graag willen revancheren voor zijn eerdere nederlaag tegen Saddik. Voor Saddik wordt het zijn eerste titelgevecht in GLORY nadat hij van alle grote namen in de Heavyweight divisie heeft gewonnen. Spektakel wordt in deze partij gegarandeerd!


Intense staredown tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik

Check hier de volledige kaart van GLORY Rotterdam: 

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »