breaking news

GLORY kondigt Heavyweight Contender toernooi aan tijdens GLORY 50

January 8th, 2018 | by Redactie
GLORY kondigt Heavyweight Contender toernooi aan tijdens GLORY 50
GLORY
0

GLORY 50 in Chicago staat op 16 februari aanstaande op het programma en tot vandaag waren er maar twee partijen bekend. Daar heeft de promotie verandering in gebracht en vandaag bekend gemaakt dat er een Heavyweight Contender toernooi wordt gehouden. Met 3 vechters uit de top 5 van de divisie is dit een van de sterkste Contender toernooien die GLORY heeft gehouden in deze gewichtsklasse.

Waar kampioen Rico Verhoeven eerder aangaf dat hij de komende maanden geen partij gaat vechten maar even rust pakt, wil GLORY de Heavyweight divisie levend houden. Daarom gaan D’Angelo Marshall, Guto Inocente, Junior Tafa en Benjamin Adegbuyi strijden om de Contender titel.

Vooral voor D’Angelo Marshall (17-2) is dit enigszins verrassend. Hij won in mei vorig jaar het Contender toernooi door Mohamed Abdallah en Anderson Silva te verslaan. Daarna vocht Marshall tegen Ismael Londt in Rotterdam die eerder het Contender toernooi won. Door deze partij ook te winnen leek Marshall de gedoodverfde kandidaat om voor de titel te vechten. Echter mag hij nu dus opnieuw aantreden in het contender toernooi. Hij zal het in de eerste partij op gaan nemen tegen Benjamin Adegbuyi.

Voor Benjamin Adegbuyi (28-5) is het contender toernooi ook geen onbekend terrein. Zo won hij in 2015 het toernooi waarna hij mocht vechten om de titel tegen Rico Verhoeven. Deze bleek een maatje te groot en won via een KO in de eerste ronde. In 2016 vocht Adegbuyi nogmaals een contender toernooi in Nice. Hij won van Hesdy Gerges en Mladen Brestovac en won het toernooi. Hij vocht daarna niet voor de titel maar won tegen Anderson Silva en verloor van Guto Inocente.

Deze Guto Inocente (34-8) vecht ook mee in het Contender toernooi. Inocente vecht sinds 2016 mee bij GLORY en wist een indrukwekkend record neer te zetten van 5 winstpartijen en 1 verliespartij. Zo won hij onder anderen van Brian Douwes en via een controversiële Split Decision van Hesdy Gerges. De enige nederlaag leed Inocente tegen Jamal Ben Saddik in Brussel vorig jaar. Het is de eerste keer dat Inocente meevecht in het Contender toernooi. Hij zal het op gaan nemen tegen Junior Tafar.

Junior Tafar (18-1) is een 21-jarige Australische hardhitter. Van zijn 18 winstpartijen wist hij er 13 via KO/TKO te winnen. Tafar maakte zijn debuut voor GLORY in China vorig jaar. Hij nam het op tegen publiekslieveling Quanchao Luo en wist op indrukwekkende manier te winnen via TKO. Tafar is een groot talent en kan zijn krachten echt gaan testen op dit sterk bezette Contender toernooi.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »