breaking news

GLORY keert terug naar Frankrijk met GLORY 47 in Lyon

September 12th, 2017 | by Stefan Van Erp
GLORY keert terug naar Frankrijk met GLORY 47 in Lyon
GLORY
0

GLORY keert terug naar Frankrijk. Op 28 oktober aanstaande is Palais Des Sports Gerland in Lyon het decor voor GLORY 47. Tijdens het Main Event van GLORY 47 zal Light Heavyweight kampioen Artem Vakhitov zijn titel gaan verdedigen tegen de Braziliaan Ariel Machado. Ook voormalig Welterweight kampioen Cedric Doumbe zal zijn opwachting gaan maken. Hij neemt het op tegen zijn landgenoot Yohan Lidon.

Artem Vakhitov (KB 18-5/GLORY 7-1) is in bezit van de titel sinds maart 2016 toen hij tijdens GLORY 28 in Parijs de Braziliaan Saulo Cavalari versloeg via een Unanimous Decision. De 26-jarige Rus verdedigde zijn titel daarna tweemaal succesvol door Zack Mwekassa en wederom Saulo Cavalari op een TKO te trakteren. Vakhitov blesseerde zich in dat laatste gevecht aan zijn hand waardoor hij nu een half jaar aan de kant heeft gestaan. Vakhitov staat bekend als een technisch hoogbegaafde kickbokser. Hij heeft een goed incasseringsvermogen en heeft in al zijn 8 partijen voor GLORY nog nooit een Knockdown tegen gehad.

Ariel Machado (KB 45-8/GLORY 3-2) is de nummer twee gerankte Light Heavyweight in GLORY. Machado staat bekend als een hardhitter en heeft liefst 34 van zijn 45 overwinningen behaald via KO/TKO. Machado staat pas sinds juli vorig jaar onder contract bij de promotie maar heeft toch al 5 partijen binnen een jaar op zijn naam staan. Zijn eerste partijen voor GLORY deed hij mee aan een Contender toernooi. Zo won hij zijn eerste partij tegen Pavel Zhuravlev via een Decision. Echter verloor hij de finale later die avond via een KO tegen Zinedine Hameur-Lain. Machado wist deze nederlaag later recht te zetten door in februari tijdens een nieuw Contender toernooi Hameur-Lain te verlaan via TKO en later in de finale te winnen tegen Danyo Ilunga via een Unanimous Decision. Dit gaf Machado “Pole Position” om voor de titel te mogen vechten.

Cedric Doumbe vs Yohan Lidon
Zoals eerder genoemd gaat ook Cedric Doumbe vechten in Lyon. Doumbe verloor deze maand zijn titel aan Murthel Groenhart via een Split Decision en mag het nu op gaan nemen tegen zijn landgenoot Yohan Lidon. Doumbe zelf is hier alles behalve blij mee en liet via Social Media zijn ongenoegen los over het feit dat hij tegenover een “loser” werd gezet. Echter is Lidon een zeer ervaren kickbokser met maar liefst 130 gevochten partijen. Lidon verloor wel bij zijn debuut voor GLORY eerder dit jaar tegen toen hij op korte termijn het opnam tegen tegen Yoann Kongolo. Lidon heeft meerdere wereldtitels behaald voor onder anderen ISKA, WBC Muay Thai, WKN en It’s Showtime.

De reactie van Doumbe over zijn komende tegenstander:

https://www.instagram.com/p/BY8lO9GBWC8/?taken-by=doumced

 

Featherweight Contender Toernament
GLORY 47 wordt gecomplementeerd met een Featherweight Contender Tournament. Hiervoor zijn 3 van de 4 namen bekend gemaakt. Zo neemt de zeer ervaren Fransman Fabio Pinca (102-25-3) het op tegen de uit de Verenigde Staten uitkomende Anvar Boynazarov (79-20-2). De derde naam op het toernooi is ook een Fransman. Azize Hliali (17-14-1) krijgt binnenkort een tegenstander toegewezen.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »