breaking news

GLORY geeft talenten kans op Redemption en voegt Brian Douwes toe aan de kaart

December 7th, 2017 | by Stefan Van Erp
GLORY geeft talenten kans op Redemption en voegt Brian Douwes toe aan de kaart
GLORY
0

GLORY kickboxing staat bekend als een van de beste kickboks organisaties ter wereld. Zij hebben er eigenhandig voor gezorgd dat de sport weer in een goed daglicht staat en zijn naast dat zij vele topvechters binnen hun gelederen hebben ook een kweekvijver voor jonge talenten. Zo heeft de promotie de 20-jarige Bailey “Bad Boy” Sugden en de 19-jarige Chenglong Zhang toegevoegd aan GLORY Redemption. Daarnaast zal ook Brian Douwes zijn rentree maken in GLORY. Hij gaat het opnemen tegen Anderson Silva. 

Baily vs. Zhang

“Zowel Bailey als Chenglong hebben alle kenmerken die GLORY belangrijk vindt bij opkomende talenten,” zegt Cor Hemmers, Managing Director Sports en Head of Talent Operations bij GLORY. “Beiden hebben zich keer op keer bewezen in zware toernooien om daarmee hun plek veilig te stellen op de GLORY ranglijst. Bovendien blijven ze naar nieuwe uitdagingen snakken. Daarnaast vinden we het belangrijk om talenten kansen te bieden zich te ontwikkelen binnen het grootste wereldwijde kickboksplatform. Hiermee kan het publiek kennis maken met de volgende generatie vechters.”

Sugden is opgegroeid in een vechtersfamilie in Newark in Engeland en startte met zijn training op vijfjarige leeftijd. Na een succesvol GLORY-debuut – een unanieme beslissing over de winst op Arthur Soror tijdens GLORY 43 SuperFight Series afgelopen juli – geeft Sugden aan dat het bemachtigen van de GLORY vedergewichttitel ‘het enige is dat er toe doet’ voor hem.

Net als zijn tegenstander is Zhang ook door zijn familie geïnspireerd. Zijn broer zorgde ervoor dat hij als dertienjarige begon met Muay Thai. Hij boekte al driemaal winst binnen GLORY, waarvan de twee meest recente plaatsvonden tijdens het toernooi van GLORY 46 China afgelopen oktober.

Zhang vindt het belangrijk zijn tegenstanders te respecteren: “Omdat ik hen respecteer, probeer ik ze altijd knock-out te slaan, omdat dat het beste gevecht oplevert. Ik hoop dat mijn tegenstander dezelfde instelling heeft.”

Douwes vs Silva

Doordat Xavier Vigney officieel gestopt is met kickboksen had de Braziliaan Anderson Silva geen tegenstander. Gelukkig vond GLORY de Nederlander Brian Douwes bereid om het gevecht binnen drie dagen aan te nemen. De 30-jarige Beverwijker is geen onbekende in de kickboks wereld. Zo vocht hij 92 professionele partijen waarvan hij er 66 wist te winnen. Douwes varieert tussen Light Heavyweight en Heavyweight en wist eerder dit jaar het Light Heavyweight toernooi van WFL te winnen. Het huwelijk met GLORY was nog geen gelukkige. Douwes vocht vorig jaar twee partijen tegen respectievelijk Guto Inocente en Saulo Cavalari en verloor deze beiden via een Decision.

Zijn tegenstander Anderson Silva vocht vorig jaar nog voor de titel tegen Rico Verhoeven. Silva dolf het onderspit via een TKO in de derde ronde. Daarna ging het ook minder met Silva en verloor hij zijn twee daaropvolgende partijen tegen Benjamin Adegbuyi en D’Angelo Marshall. Zijn laatste partij wist Silva wel te winnen. Dit deed hij in Den Bosch tegen Giannis Stoforidis via een TKO.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »