breaking news

Glory Collision: Rico vs Badr aangekondigd voor Oberhausen

August 2nd, 2016 | by Redactie
Glory Collision: Rico vs Badr aangekondigd voor Oberhausen
Kickboksen
0

Zaterdag 10 december zal Oberhausen het decor worden voor een gevecht dat er al een tijdje aan zat te komen. Badr Hari zal het op gaan nemen tegen de huidig Glory Kickboxing zwaargewicht wereldkampioen Rico Verhoeven.

Verhoeven nam een aantal maanden geleden het initiatief door Badr op de nationale televisie uit te dagen. Het duurde niet lang voordat Badr hierop via social media reageerde en bekend maakte de uitdaging te accepteren. Daarna werd het even stil maar nu is Glory er uiteindelijk toch in geslaagd om de twee kemphanen met elkaar in de ring te krijgen.

Verhoeven ziet het gevecht met veel vertrouwen tegemoet: ‘Ik neem mijn hoed af voor wat hij voor elkaar heeft gekregen in zijn K1-dagen. Maar het is nu mijn tijd. Ik ben de beste. Ik ben de regerend kampioen. Niemand is beter dan ik.’ liet hij optekenen in het Parool.

Voordat het gevecht officieel werd aangekondigd gaf Badr in duidelijke taal aan wat hij van Rico vond:
“Rico is gewoon een lange, magere vechter die onder de steroïden zit. Laat hem maar komen en ik bevecht hem. Geen man die geboren is uit een vrouw kan mij verslaan. Ik ben de badboy “baddest man on the planet”. Ik zal Rico breken. Waar wacht je nog op? Jullie hebben het allemaal gehoord… Kom vechten als je de ballen ervoor hebt!” aldus Badr.
Na de officiële aankondiging is het nog wachten op een officiële reactie van Hari.

Een ander gevecht dat gepland staat voor dit evenement is Nieky Holzken die het voor de Welterweight titel op gaat nemen tegen Murthel Groenhart. Het is de derde keer dat Holzken en Groenhart het tegen elkaar op gaan nemen en beide voorgaande keren werd gewonnen door Holzken via een beslissing. Vooral de laatste partij tussen beide heren, december 2015 in Amsterdam was een spannende wedstrijd die beide kanten op had kunnen vallen.

Holzken is sinds december 2013 kampioen in GLORY Kickboxing en is sinds 2012 ongeslagen in zijn gewichtsklasse. Hij heeft een record van 89 gewonnen partijen en 11 verloren partijen. Meer dan de helft van zijn gewonnen partijen won Nieky middels een KO/TKO.

Groenhart heeft een record van 62 gewonnen partijen en 22 verloren partijen. Ook Murthel heeft meer dan de helft van zijn partijen gewonnen middels een KO/TKO. Groenhart won onlangs het Welterweight contender toernooi door achtereenvolgens Karim Benmansour en Yoann Kongolo te verslaan. Groenhart is vastberaden om deze keer te titel te gaan pakken.

Voor Glory lijkt dit hét evenement van het jaar te worden. Wil je hier bij zijn, meld je dan aan voor de voorverkoop via http://www.glorykickboxing.com/en/static/glorycollision

Leave a Reply