breaking news

GLORY 76 compleet gemaakt met onder anderen Jaraya, Hamicha en Duut

March 2nd, 2020 | by Stefan Van Erp
GLORY 76 compleet gemaakt met onder anderen Jaraya, Hamicha en Duut
GLORY
0

GLORY heeft het evenement in Antwerpen compleet gemaakt. GLORY 76, dat gehouden wordt op 28 maart aanstaande in de AED Studios in Antwerpen, heeft in totaal 15 gevechten. Naast het main event tussen Cédric Doumbé en Murthel Groenhart zal Mohammed  Jaraya het op gaan nemen tegen Luke Whelan. Hamicha vecht tegen Dmitrii Menshikov en Michael Duut zal het op gaan nemen tegen Stéphane Susperregui. 

Mohammed Jaraya vs. Luke Whelan

Mohammed Jaraya kwam GLORY binnen in de Welterweight divisie (klasse tot 77 kilogram). Nadat hij bij Enfusion furore maakte in de Lightweight divisie wilde hij het een gewichtsklasse zwaarder proberen. Hij nam het in zijn eerst partij op tegen Miles Simson in de Ahoy in Rotterdam. In een harde partij wist Jaraya de winst naar zich toe te trekken. Vervolgens nam Jaraya een sprong in de divisie en nam het op tegen voormalig kampioen Murthel Groenhart. De Johan Cruijff ArenA was het decor van een harde partij waarin Jaraya op dit gewicht een maatje te klein was voor Groenhart. Vervolgens besloot “The Destroyer” om weer terug te keren naar Lightweight (tot 70 kilogram). In zijn eerst partij leverde Jaraya een puike partij af tegen Stoyan Koprivlenski maar door een snee boven zijn oog verloor hij de partij via een TKO omdat de ringarts het onverantwoord vond om door te vechten. Jaraya richtte zich op en liet in zijn volgende partij tegen Massaro Glunder in het GelreDome in Arnhem zien dat hij nog steeds een vechter is om rekening mee te houden. Jaraya won via een Decision.

Luke Whelan is een voormalig tweevoudig wereldkampioen kickboksen. Whelan heeft meer dan 50 professionele partijen gevochten waar hij er 50 van wist te winnen. Whelan maakte tijdens GLORY 65 in Utrecht zijn debuut voor GLORY. Hij nam het op tegen de gerankte Itay Gershon. In een spannende partij wist Whelan uiteindelijk aan het langste eind te trekken via een Split Decision. Hiermee vocht hij zich direct in de top 10 van de GLORY Lightweight rankings waarin hij zich nu mag bewijzen tegen Mohammed Jaraya.

Hamicha vs Dmitrii Menshikov

Hamicha vecht sinds 2018 voor GLORY. Daarvoor maakte hij furore bij onder anderen Enfusion en Kunlun. Hamicha vocht voorheen vooral op Lightweight maar is bij GLORY getekend als Welterweight. Zijn eerste partij was direct een spectaculaire. In een uitverkocht Ahoy nam Hamicha het op tegen Miles Simson. Met een verwoestende high kick trapte hij Simson tegen het canvas. Daarna was het de beurt aan Adam Hadfield in Parijs. Ook deze partij haalde het einde niet. Hamicha won via een verwoestende stoot naar de lever in de eerste ronde. Nu mag hij het op gaan nemen tegen de revelatie van de divisie. Mocht Hamicha winnen van Menshikov, dan zal hem dat dichtbij een titelgevecht kunnen brengen.

Dmitrii Menshikov is een Russische vechter die vanaf zijn begin bij GLORY direct indruk maakt. Menshikov staat bekend om zijn harde stoten en uitstekende techniek. Hij vocht zijn eerste partij tijdens GLORY 60 in Lyon tegen Samuel Dbili. Menshikov bleek veel te sterk en sloeg zijn tegenstander 3 keer naar het canvas in de eerste ronde. Vervolgens nam Menshikov het op tegen Robbie Hageman in Rotterdam. Voor Hageman was het zijn eerste gevecht op Welterweight. Menshikov kende echter geen genade en versloeg de Nederlander via een KO in de eerste ronde. Daarna betrad Menshikov de ring in Dusseldorf tegen Yoann Kongolo. Menshikov liet zien dat hij geen moeite had met de ervaren Zwitser en versloeg hem via een TKO nadat een knie van de Rus voor veel schade in het gezicht van Kongolo had gezorgd.

Michael Duut vs. Stéphane Susperregui

Michael Duut vecht sinds 2013 voor GLORY. Hij maakte zijn debuut voor de organisatie op 23 maart 2013 in Londen tegen Dustin Jacoby. Duut liet direct zien dat hij over arsenaal aan harde stoten beschikt en eindigde de wedstrijd in de eerste ronde via TKO. Ook zijn tweede partij voor GLORY wist Duut te winnen via een Unanimous Decision tegen Steve McKinnon. Daarna verloor Duut 3 partijen op rij tegen respectievelijk Tyrone Spiong (KO), Danyo Ilunga (TKO door blessure) en Igor Jurković (KO). Duut richtte zich op en vocht onder anderen tijdens North vs. the Rest en Enfusion Live in Groningen. Beide partijen wist hij te winnen waarna hij zijn opwachting ging maken tijdens GLORY 36 in Oberhausen. Wederom was Danyo Ilunga zijn tegenstander. In een oorlog over 3 ronden besloot de jury dat er nog een extra ronde moest komen om een winnaar aan te wijzen. Duut en Ilunga maakten er een spektakel van met uiteindelijk Duut als winnaar via Unanimous Decision. Dit gevecht werd later uitgeroepen tot GLORY Fight of the Year. Nadat Duut het Contender toernooi in Amsterdam won door snelle KO overwinningen op Dragoș Zubco en Manny Mancha vocht hij de rematch tegen Danyo Ilunga. Deze keer verloor Duut via een KO in de derde ronde. Daarna vocht Duut tegen de nummer 3 gerankte Fransman Zinedine Hameur-Lian. Dé kans voor Duut om een stap te maken richting een titelgevecht. Echter kwam hij te kort en verloor via een TKO in de tweede ronde. Duut herpakte zich wederom en wist via een harde KO te winnen van Mourad Bouzidi in Amsterdam. Vervolgens nam Duut het op tegen Donegi Abena in Strasbourg. Bij winst zou Duut de volgende uitdager voor de titel worden. Het liep echter anders. Abena won nipt via een Split Decision en Duut moest proberen via een andere weg naar die titel te knokken. Deze andere weg werd Luis Tavares. Tijdens GLORY 69 in Dusseldorf verloor Duut via een Decision en lijkt een titelgevecht een stuk verder weg. Zeker nadat Duut verloor van Ariel Machado in Arnhem en dat zijn derde verliespartij op rij betekende.

Stephane Susperregui is een Franse kickbokser die meerdere titels op zijn naam wist te schrijven. Zo wist hij meervoudig WKN kickboks kampioen te worden en schreef hij een K-1 titel op zijn naam. Susperregui begon zijn professionele carrière in 2008 en kwam in zijn loopbaan onder anderen Zinedine Hameur Lian, Nicolas Wamba en Pavel Voronin tegen. Susperregui vocht ook al eens voor GLORY. Dit was tijdens GLORY 5 in Londen waar hij tegenover Danyo Ilunga stond. Susperregui kwam te kort en verloor via een KO in de tweede ronde. Daarna vocht  Susperregui voor andere promoties en raakte geblesseerd. Na anderhalf jaar eruit te zijn geweest keerde de Fransman terug in de ring tegen debutant Donegi Abena. Susperregui kwam te kort en verloor via een Decision. Het duurder vervolgens weer een jaar voordat hij weer in de ring te zien was. In Dusseldorf versloeg de Fransman Felipe Micheletti na een extra round decision. Hij keerde terug in Arnhem tegen Luis Tavares. Deze bleek een maatje te groot waardoor Susperregui wegzakte in de rankings.

Ook zal Junior Tafa terugkeren in de ring. De Australiër, die zijn laatste twee partijen verloor, neemt het op tegen voormalig Enfusion vechter en nieuwkomer bij GLORY Martin Pacas. Tafa staat momenteel nummer 10 gerankt in de divisie en heeft onlangs laten weten de overstap naar MMA te willen maken.

Kaarten voor GLORY 76 in Antwerpen zijn verkrijgbaar via deze link.

De volledige kaart ziet er als volgt uit:

MAIN CARD
– Cédric Doumbé (FRA) (C) vs. Murthel Groenhart (NED) (iC)
– Antonio Plazibat (KRO) (#5) vs Arkadiusz Wrzosek (POL) (#6)
– Troy Jones (USA) (#6) vs. Cedric De Keirsmaeker (BEL)
– Luke Whelan (ENG) (#5) vs. Mohammed Jaraya (MAR) (#9)

SUPERFIGHT SERIES CARD
– Hamicha (MOR) (#3) vs. Dimitrii Menshikov (RUS) (#4)
– Tomas Mozny (SLO) (#8) vs. Oleh Pryimachov (UKR)
– Stéphane Susperregui (FRA) (#8) vs. Michael Duut (NED) (#9)
– River Daz (AUS) (#10) vs. Julio Lobo (BRA)
– Junior Tafa (AUS) (#10) vs. Martin Pacas (SLO)

PRELIMINARY CARD
– Bailey Sugden (ENG) vs. Nafi Bilalovski (BEL)
– Ross Levine (USA) vs. Ammari Diedrick (ENG)
– Massaro Glunder (MOL) vs. Jos van Belzen (NED)
– Sarah Moussaddak (FRA) vs. Anaëlle Angerville (FRA)
– Vedat Hoduk (TUR) vs. Cédric Do (FRA)

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »