breaking news

GLORY 75 nagenoeg compleet met Belgaroui, Grigorian en Meksen op de kaart

January 6th, 2020 | by Stefan Van Erp
GLORY 75 nagenoeg compleet met Belgaroui, Grigorian en Meksen op de kaart
GLORY
0

GLORY heeft vandaag een groot deel van de partijen voor GLORY 75 in Utrecht bekend gemaakt. Twee voormalig wereldkampioenen zullen het canvast betreden met Harut Grigorian tegen Jamie Bates en Anissa Meksen tegen Ji-Waen Lee. Ook komt Yousri Belgaroui in actie. Hij zal het opnemen tegen Jakob Styben. GLORY 75 wordt gehouden in de Central Studios in Utrecht op 29 februari aanstaande.

Harut Grigorian vs. Jamie Bates

Harut Grigorian vecht sinds april 2016 voor GLORY. Echter vecht de 29-jarige Armeen al ruim 10 jaar op het hoogste niveau. Hij kwam onder anderen uit voor It’s Showtime, K-1 Max en Enfusion. Grigorian staat bekend als een hardhitter in de Welterweight divisie. Zo wist hij 32 van zijn 46 overwinningen op TKO/KO te beslissen. Grigorian vocht zijn eerste partij voor GLORY tegen Máximo Suárez en won via TKO in de eerste ronde. Daarna nam hij deel aan een Welterweight contender toernooi waar hij via een Split Decision verloor van Yoann Kongolo. Een overwinning op Danijel Solaja en Pavol Garaj gaf hem weer een boost in de rankings. Daarna kwam het veelbesproken gevecht met Groenhart. Heel veel tijd om te herstellen nam Grigorian niet want twee maanden later stond hij in het Welterweight Contender toernooi in Parijs. Door 2 overwinningen via Unanimous Decision tegen respectievelijk Karim Benmansour en Antoine Pinto schreef Grigorian de titel op zijn naam en zette hij zichzelf op pole position voor een titelgevecht. Dit titelgevecht kwam er tijdens GLORY 50 in Chicago tegen Murthel Groenhart. Grigorian wist deze keer wel te overtuigen en won via een TKO in de eerste ronde en mocht zich zodoende voor de eerste keer GLORY Welterweight wereldkampioen noemen. Grigorian verdedigde voor het eerst zijn titel succesvol tegen Alim Nabiyev tijdens GLORY 54 in Birmingham door hem te verslaan via een Unanimous Decision. Grigorian zou vervolgens zijn titel verdedigen tijdens GLORY 60 in Lyon tegen Cédric Doumbé. Dit ging niet door omdat Grigorian geblesseerd raakte. Beide heren stonden tijdens GLORY 64 wel tegenover elkaar. Daar was het Doumbé die via een TKO in de tweede ronde de titel van Grigorian wist af te pakken.

Jamie Bates is een talent dat de promotie is binnen gekomen via het talentenprogramma “Road to GLORY”. Bates zette zijn eerste voetstappen in de vechtsport op 4-jarige leeftijd met karate. In het kickboksen vocht hij onder anderen voor SuperKombat en ACB. Ondertussen hield hij er een fulltime baan las valkenier naast om zichzelf van inkomsten te voorzien. Bates vocht zijn eerste partij voor GLORY tegen Richard Abraham in Kopenhagen. Hij maakte direct indruk en wist te winnen via een Unanimous Decision. Daarna vocht Bates tegen Eyevan Danenberg in Rotterdam. Danenberg was duidelijk een maatje te groot voor Bates maar hij liet zien een groot doorzettingsvermogen te bezitten. Bates kreeg diverse harde leverstoten te verwerken maar stond iedere keer weer op en wist de wedstrijd uit te vechten. Bates mocht vervolgens in Birmingham uitkomen tijdens een Welterweight Tournament. Hij stond in de halve finale gepland tegen Tommy King en wist te winnen via een Decision. De finale werd niet gevochten maar Bates keerde ruim een jaar later terug om het tegen Vedat Hoduk op te nemen. De Engelsman liet zien nog steeds een uitstekende vechter te zijn en won de partij via een Unanimous Decision.

Yousri Belgaroui vs. Jakob Styben

Yousri Belgaroui is een 25-jarige Nederlandse Tunesiër. Belgaroui traint bij Mike’s Gym en vecht sinds 2015 mee in het professionele circuit. In oktober 2016 maakte Belgaroui de overstap naar GLORY. Hij nam deel in het Middleweight Contender toernooi en versloeg Ariel Machado via een Unanimous Decision in de eerste partij. Daarna vocht Belgaroui de finale tegen Israel Adesanya. In een spannende partij verloor Belgaroui via een Split Decision en mocht zodoende niet voor de titel vechten. Belgaroui richtte zich op en vocht wederom in het Middleweight Contender toernooi. Via tweemaal een Unanimous Decision tegen respectievelijk Agron Preteni en Alex Pereira won Belgaroui het toernooi en leek de gedoodverfde kandidaat om voor de titel te mogen vechten. GLORY had 2 top contenders en lieten Jason Wilnis en Belgaroui het uitvechten wie voor de titel mocht vechten. laatstgenoemde won overtuigend via een TKO en vocht in Rotterdam voor de titel. In een partij waar hij voor stond op de scorecards liep Belgaroui tegen een knie van Pereira op en moest noodgedwongen opgeven door de diepe snee in zijn wenkbrauw. Vervolgens won Belgaroui van Dawid Kasperski die op het laatste moment inviel nadat Jason Wilnis was uitgevallen met een blessure. Daarna mocht Belgaroui wederom voor de titel vechten tegen Pereira. Belgaroui liep tegen een verwoestende rechterhoek op en ging knock out. Daarna nam hij het op tegen Yassine Ahaggan in Strassbourg. Belgaroui was veel te sterk en schakelde de Fransman uit met een knie naar het lichaam. Belgaroui vocht vervolgens tegen Donovan Wisse in Utrecht. Daar verloor hij via een decision nadat hij in de tweede ronde tegen een knockdown was aangelopen. Belgaroui nam vervolgens de tijd om zichzelf terug te vinden. Na een tijdje niks van hem gehoord te hebben vocht hij in Dusseldorf tijdens GLORY 69 tegen Ulric Bokeme. Belgaroui liet weer zijn scherpte zien en trok de partij naar zich toe via een Unanimous Decision.

Jacob Styben is in 2018 toegevoegd aan het rooster van GLORY. De matchmakers zijn enthousiast over de Duitser. Hij werd voordat hij bij GLORY kwam kampioen bij IKBF en Muay Thai kampioen van Duitsland. Styben nam het in zijn eerste partij op tegen Ertuğrul Bayrak tijdens GLORY 64 in Strassbourg. Styben liet daar zien dat hij uit het goede hout gesneden is en gaf Bayrak goed partij. Uiteindelijk verloor hij via een Split Decision de partij maar werd wel direct in de rankings opgenomen. Styben vocht zijn tweede partij in eigen land tegen Kevin van Heeckeren. In een spannende partij waar Styben de eerste ronde verloor knokte hij zich sterk terug en wist uiteindelijk de partij te winnen via een Split Decision.

Anissa Meksen vs. Ji-Waen Lee

Anissa Meksen is meervoudig Europees en Wereldkampioene in het boksen en kickboksen. Zo won zij in 2012 de wereldtitel boksen en in 2013 een wereldtitel kickboksen. Het leek een kwestie van tijd voor zij ook voor GLORY zou gaan vechten en dit kwam in 2017 uit. Zij debuteerde voor de promotie tegen Jady Menezes en won via een Unanimous Decision. Nadat Meksen overtuigend wist te winnen van Funda Alkayis via een TKO kreeg zij haar gewenste titelgevecht. Tijdens GLORY 48 stond zij tegenover Tiffany van Soest en wist via een Unanimous Decision de titel binnen te halen. Meksen gaat haar titel voor het eerst verdedigen tijdens GLORY 53 in Lille. Echter vocht zij eerst tegen Ashley Nichols tijdens een catchweight gevecht in Los Angeles. Meksen won vrij overtuigend via een Decision. Haar eerste titelverdediging was een succesvolle voor Meksen. Zij won op overtuigende wijze van Amel Dehby via een Unanimous Decision. Vervolgens zette GLORY haar wederom tegenover Jady Menezes. Meksen verloor via een zéér controversiële Split Decision haar titel. Daarna kreeg Meksen direct een rematch en zorgde zij er voor dat er geen twijfel mogelijk is wie de beste op dit moment op dit gewicht is. Via een TKO in de tweede ronde pakte zij haar titel weer terug. Daarna vocht Mesken tegen Tiffany van Soest. Wederom wist zij te winnen via een decision. Daarna was het de beurt aan Olofsson om het op te nemen tegen Meksen. Laatstgenoemde had slechts iets meer dan 2 minuten nodig om het karwei te klaren. Vervolgens nam de Française het voor de derde maal op tegen Tiffany van Soest. Driemaal was scheepsrecht voor Van Soest want via een Decision won zij de partij en raakte Meksen haar titel kwijt.

Jiwaen Lee vocht tot nog toe 1 partij in GLORY. Dit was tijdens GLORY 35 in Nice in 2016 waar zij het opnam tegen de Française Amel Dehby. De winnaar verzekerde zich van het titeltoernooi later dat jaar. Lee vocht voor wat ze waard was maar Dehby was de sterkste die avond en ging er met de overwinning vandoor. Nu mag ze het gaan proberen tegen voormalig kampioene Anissa Meksen.

Volg MMA DNA voor al het Kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »