breaking news

GLORY 69 en GLORY 70, what’s next voor de winnaars

October 28th, 2019 | by Stefan Van Erp
GLORY 69 en GLORY 70, what’s next voor de winnaars
GLORY
0

GLORY 69 Dusseldorf en GLORY 70 in Lyon zitten erop. Tijd om de balans op te maken. In deze rubriek kruip ik (Stefan van Erp) in de huid van de GLORY matchmakers en bekijk ik wat de eventueel volgende gevechten voor de winnaars zou kunnen zijn. 

Dmitrii Menshikov vs. Hamicha
Dmitiry Menshikov gaat als een komeet bij GLORY. De jonge Rus wordt gezien als potentieel wereldkampioen en laat in zijn partijen tot nu zien dat hij deze potentie waar kan maken. Met Yoann Kongolo versloeg Menshikov een voormalig titeluitdager. Hoewel Kongolo al een tijd niet in de kickboks ring had gestaan liet Menshikov toch zien dat hij mee kan in de top. Daarom zal het voor de hand liggen dat hij een hooggeplaatste vechter tegenover zich krijg. Hamicha lijkt daar de uitgewezen persoon voor. Beide heren weten hun gevechten voortijdig te eindigen en beide heren zouden bij winst een gooi kunnen doen naar de titel.

Yousri Belgaroui vs. Ertugrul Bayrak
Yousri Belgaroui stond tijdens GLORY 69 weer aan de winnende hand. Belgaroui liet zien nog steeds een uitstekende vechter te zijn waar rekening mee gehouden dient te worden. Hoewel Bokeme een nieuwe vechter bij GLORY is zullen we hem zeker nog terug zien in de ring. Voor Belgaroui is het weer zaak de weg naar boven te vinden. Een partij tegen Ertugrul Bayrak zal absoluut voor vuurwerk zorgen.

Luis Tavares vs. Alex Pereira
Luis Tavares vocht een harde partij met Michael Duut. Tijdens deze partij liet Tavares zien waarom zoveel mensen vertrouwen in hem hebben. De rust die hij in de ring uitstraalde en de bewegelijkheid met sterke combinaties lieten zien dat hij wel degelijk een gevaar is in de divisie. Tavares heeft nu zijn zinnen gezet op Alex Pereira die onlangs de interim titel won. Dit lijkt ons een uitstekend gevecht. De winnaar zou voor de titel kunnen vechten tegen Vakithov.

Michael Smolik
Michael Smolik won zijn partij tegen Mo Abdallah en daar is zo’n beetje alles mee gezegd. Een partij die het niveau van GLORY niet waard is en waar de beleidsbepalers van GLORY met lede ogen naar hebben gekeken. Daarom denken wij dat Smolik niet snel opnieuw uitgenodigd gaat worden voor een partij.

Marat Grigorian vs. Elvis Gashi
Marat Grigorian vocht een uitstekende partij tegen Tyjani Beztati en verdedigde zo succesvol zijn titel. Na deze titelverdediging is het lastig om in deze divisie een partij te maken. Hoewel de Sitthichai partij zou kunnen maar waar veel fans niet op zitten te wachten. Daarom denken wij dat GLORY de nummer 3 geplaatste Elvis Gashi een kans gaat geven op een titelgevecht. Gashi is al zijn 23 partijen ongeslagen gebleven en versloeg onder anderen nummer 4 gerankte Josh Jauncey op KO.

Bruno Gazani vs. Jos van Belzen
Bruni Gazani versloeg vrij verrassend Michael Pandre in Lyon. Voor Gazani was het zijn eerste partij in GLORY en hij liet direct zien waarom hij door hen is uitgenodigd om te komen vechten. Met deze overwinning zal Gazani in de buurt van de rankings terecht komen. Een andere vechter die daar in de buurt staat is Jos van Belzen. Stilistisch gezien zal dit een uitstekende matchup zijn.

Donovan Wisse vs. Eyevan Danenberg
Donovan Wisse is bezig aan een uitstekende reeks binnen GLORY. Zo versloeg hij Yousri Belgaroui en afgelopen weekend Jason Wilnis. Wisse is een toptalent en laat dit iedere keer in de ring zien. Hoewel GLORY hem graag tegen Pereira ziet vechten is team Wisse vastberaden om hem rustig te bouwen. Daarom zal de volgende stap waarschijnlijk nog niet Pereira zijn. Ook omdat de Braziliaan een titel in de Light Heavyweight divisie heeft. Hoewel het misschien niet direct voor de hand ligt zal een partij tegen Eyevan Danenberg een goede matchup zijn. Danenberg heeft ongeveer dezelfde lengte als Pereira en is een bewegelijke vechter. Bovendien staat hij in de top 3 van de divisie. Een rematch tegen Bayrak zou ook kunnen. Echter hadden wij deze al tegen Belgaroui geplaatst.

Zakaria Zouggary vs. Serhiy Adamchuk
Zakaria Zouggary liet afgelopen weekend zien dat hij nog steeds een vechter is om rekening mee te houden. Zouggary won zijn partij overtuigend via een KO en dit zal hem richting de top 5 van de ranking kunnen brengen. Een volgende partij zou wat ons betreft tegen Serhiy Adamchuk zijn. Beide vechters zijn aanvallend en dit gevecht zal absoluut vuurwerk beloven.

Murthel Groenhart vs. Cedric Doumbé
Murthel Groenhart deed afgelopen zaterdag wat iedereen verwachtte dat hij ging doen. Hij won zijn partij overtuigend tegen Troy Jones en zal zich nu op gaan maken voor een clash tegen Cedric Doumbé. De vraag is echter op welke termijn dit gaat gebeuren gezien het zo maar zou kunnen dat Doumbé een tijd niet kan vechten.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »