breaking news

GLORY 45: What’s next voor de winnaars

October 2nd, 2017 | by Stefan Van Erp
GLORY 45: What’s next voor de winnaars
GLORY
0

In deze rubriek kruipen we in de huid van de GLORY matchmaker Cor Hemmers. We kijken naar de winnaars van de GLORY Superfight Series en GLORY 45 in Amsterdam en kijken naar welke partij een mooie volgende stap zou zijn.

Kevin Hessling vs. Massaro Glunder
Kevin Hessling maakte succesvol zijn GLORY debuut door Stoyan Koprivlenski via een Unanimous Decision te verslaan. Hessling vocht dit gevecht op Catchweight maar zou normaal gesproken in de Lightweight divisie uit gaan komen. Hierin zou Massaro Glunder een mooie tegenstander zijn voor Hessling. Glunder vocht tijdens GLORY 45 tegen Zakaria Zouggary en verloor de partij op punten. Glunder zoekt de weg naar boven en Hessling zou ook voor hem een goede tegenstander zijn. Andersom is het voor Hessling een ideale mogelijkheid om zich hoger in de ranking te werken.

Eyevan Danenberg vs. Thongchai
Danenberg won op overtuigende wijze van Wellington Uega en lijkt weer klaar voor een top 10 tegenstander. Danenberg verloor vorig jaar tegen Karim Benmansour via een Split Decision. Een mooie matchup voor Danenberg zou de Thai Thongchai zijn. Thongchai debuteerde voor GLORY met een indrukwekkende KO tegen Casey Greene en verloor daarna tegen Murthel Groenhart. Thongchai staat op dit moment negende geranked en voor beide heren zou dit een mooie kans zijn om de weg naar boven te kunnen vinden.

Tyjani Beztati – Contender toernooi Rotterdam
Tyjani Beztati heeft tijdens GLORY 45 laten zien dat hij een partij van begin tot eind kan controleren zonder zich uit de tent te laten lokken. Beztati is het supertalent in de Lightweight divisie en staat momenteel achtste geranked. Hij won al zijn vier partijen in GLORY tot nu toe en is een serieuze kandidaat om het tegen de top 3 in de divisie op te nemen. Een mooie volgende stap voor Beztati zal het 4-mans Contender toernooi in Rotterdam zijn eind dit jaar. Gezien Grigorian en Baye daar tegen elkaar vechten lijkt dit het meest voor de hand te liggen.

Zakaria Zouggary – Dylan Salvador
Zouggary won in een mooie partij tegen Massaro Glunder op punten. Zouggary vocht tweemaal voor GLORY en won beide partijen. Hij is momenteel tiende geranked in de divisie en is op weg naar boven. Een mooie volgende stap zal Dylan Salvador zijn. Salvador staat momenteel zesde in de divisie en verloor zijn laatste 2 partijen tegen Sittichai (op lightweight) en tegen titeluitdager Adamchuk.

Yousri Belgaroui – Winnaar Marcus vs Pereira
Belgaroui won op overtuigende wijze van Jason Wilnis. Belgaroui gaat zijn volgende partij vechten om de titel tegen de winnaar van Simon Marcus tegen Simon Pereira. Deze partij word gevochten tijdens GLORY 46 deze maand in China.

Michael Duut vs. Danyo Ilunga
De Rubber Match tussen Ilunga en Duut gaat er komen. Vorig jaar werd dit gevecht bestempeld als Fight of the Year. Duut won het Light HEavyweight toernooi in Amsterdam. Echter stond hij minder dan een minuut in de ring gezien hij beide partijen via een snelle KO wist te winnen. Duut won nu 3 van zijn laatste 4 partijen voor GLORY en heeft de weg naar boven weer ingezet.

Mladen Brestovac vs. Anderson Silva
Brestovac won via een zeer indrukwekkende KO van Hesdy Gerges. Zijn headkick na een geblokte trap was er een uit het boekje en dit leverde Brestovac zijn tweede overwinning op rij op. Een mooie volgende tegenstander zou Anderson SIlva zijn. De nummer 5 van de Heavyweight divisie won onlangs van Giannis Stoforidis in Den Bosch en verloor daarna de finale van het Heavyweight toernooi tegen D’Angelo Marchall. Zowel Brestovac als Silva vochten al eens voor de titel tegen Verhoeven en verloren allebei.

Robin van Roosmalen vs. Sitthichai
Robin van Roosmalen won via een Unanimous Decision tegen Serhiy Adamchuk en lijkt de Featherweight divisie te hebben “uitgespeeld”. Er staat  al een gevecht voor Robin gepland tegen Kevin van Nostrand in de Verenigde Staten.  Er is echter 1 gevecht die veel fans nog wel eens willen zien en dat is het gevecht tegen Sitthichai voor de lightweight titel. Beide heren vochten al tweemaal tegen elkaar waarvan ze er allebei 1 wonnen. Beide keren moest een Split Decision de doorslag geven.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »