breaking news

GLORY 40 strijkt neer in Kopenhagen met Jason Wilnis op het Main Event 

February 20th, 2017 | by Stefan Van Erp
GLORY 40 strijkt neer in Kopenhagen met Jason Wilnis op het Main Event 
GLORY
0

GLORY zal wederom een Europees evenement verzorgen. De organisatie zal op 29 april neerstrijken in Kopenhagen, Denemarken voor GLORY 40. Tijdens dit evenement zal Jason Wilnis zijn Middleweight titel gaan verdedigen tegen Simon Marcus. Daarnaast zal er een Middleweight Contender toernooi gehouden worden, komt er een gevecht om de Light Heavyweight titel, en gaat de 19-jarige Iman Hadar zijn debuut maken. 

Jason Wilnis en Simon Marcus treffen elkaar voor de derde keer. Beide heren wisten 1 keer te winnen.

Jason Wilnis (30-6-1/GLORY 7-4) Gaat voor de tweede keer zijn Middleweight titel verdedigen. De huidige Middleweight kampioen wist in september van vorig jaar tijdens GLORY 33 beslag te leggen op de titel door Simon Marcus te verslaan via een TKO in de derde ronde. Wilnis, die sinds 2012 voor de organisatie vecht begon wisselvallig aan zijn GLORY tijdperk. In zijn eerste 7 partijen wist hij er 3 te winnen en gingen er 4 verloren. Wilnis pakte echter het momentum terug en heeft nu 4 partijen op rij gewonnen. Wilnis verdedigde zijn laatste gevecht zijn titel succesvol tegen de Nieuw Zeelander Israel Adesanya via een Unanimous Decision.

Simon Marcus (45-3-2/GLORY 5-2-1) is een 30-jarige Canadees die wordt beschouwd als een van de beste Middleweights in het circuit. Marcus won de Middleweight titel tijdens GLORY 27 tegen Artem Levin nadat hij tijdens GLORY 27 zich naar een Draw vocht tegen diezelfde Levin. Marcus wist daarna eenmaal zijn titel succesvol te verdedigen tegen Dustin Jacoby om hem vervolgens te verliezen tegen zijn huidige tegenstander Jason Wilnis via een TKO door Doctor Stoppage. Daarna vocht Marcus nogmaals tegen Jacoby en wist ook deze keer te winnen. Marcus was aanwezig tijdens het laatste gevecht van Wilnis en liet toen duidelijk blijken dat hij niet onder de indruk was.

Tijdens GLORY 40 zal er ook een Middleweight contender toernooi gehouden worden om te bepalen wie de volgende tegenstander van de kampioen gaat worden. Vier heren gaan om de pole position voor de titel vechten. In de eerste halve finale zullen Alex Pereira en Burim Rama het tegen elkaar opnemen en in de tweede halve finale staan de Nederlander Yousri Belgaroui en Agron Preteni tegenover elkaar.

Naast al het Middleweight geweld zal er ook een gevecht om de Light Heavyweight titel gehouden worden tijdens GLORY 40. Welke twee vechters daar zullen staan is nog niet bekend gezien huidig kampioen Artem Vakhitov eerst zijn titel gaat verdedigen tegen Saulo Cavalari tijdens GLORY 38 in Chicago.

Ook zal het 19-jarige toptalent Imad Hadar zijn debuut gaan maken. Hadar die al zijn 19 professionele partijen winnend af wist te sluiten zal het in een Light Heavyweight gevecht op gaan nemen tegen de Franse veteraan Freddy “Crazy Horse” Kemayo (65-23-1, 45 KO).

De kaart van GLORY 40 ziet er als volgt uit:

29 april 2017 | Forum København | Frederiksberg, Copenhagen, Denmark.

GLORY 40: Copenhagen (KKB)

GLORY 40 FIGHTS GLORY 40 SUPERFIGHT SERIES
Jason Wilnis vs. Simon Marcus MIDDLE.CHAMPIONSHIP TBA vs. TBA LIGHT-HEAVY.CHAMPIONSHIP
MW Tournament Finalist A vs. Finalist B Mohammed El-Mir vs. TBA
Niclas Larsen vs. TBA Freddy Kemayo vs. Imad Hadar
Alex Pereira vs. Burim Rama (Semi-Final B) Josh Jauncey vs. Antonio Gomez
Yousri Belgaroui vs. Agron Preteni (Semi-Final A)

Comments are closed.

Translate »