breaking news

GLORY 37 met twee Nederlandse titelgevechten komend weekend

January 18th, 2017 | by Stefan Van Erp
GLORY 37 met twee Nederlandse titelgevechten komend weekend
GLORY
0

Dit weekend staat Glory 37 op het programma. Tijdens dit evenement zullen Robin van Roosmalen en Jason Wilnis hun titel gaan verdedigen in Los Angeles, Californië. Tijdens de GLORY Superfight Series zal van Roosmalen zijn titel gaan verdedigen tegen Matt Embree. Later op de avond zal Jason Wilnis tijdens GLORY 37 zijn titel gaan verdedigen tegen Israel Adesanya. 

Robin van Roosmalen (KKB 47-16-3/GLORY 12-3) wordt al jaren wereldwijd gezien als een van de beste kickboksers ter wereld. Van Roosmalen is de enige vechter in GLORY die titels wist te winnen in twee verschillende gewichtsklassen. De Nederlander won in 2014 de GLORY Lightweight titel door Davit Kiria te verslaan. Van Roosmalen verdedigde die titel driemaal, tweemaal met succes tegen Andy Ristie & Sitthichai Sitsongpeenong. Echter ging het fout eerder dit jaar in Amsterdam. Sitthichai Sitsongpeenong was via Split Decision volgens de juryleden te sterk en wist in het hol van de leeuw er dus met de titel vandoor te gaan. Van Roosmalen ging vervolgens een gewichtsklasse lager vechten om de Canadese Featherweight Kampioen Gabriel Varga uit te dagen. Dit bleek een goede zet want van Roosmalen won aan het einde van de vierde ronde via een TKO (Corner Stoppage). Hierdoor is ”Pokerface” nu de GLORY Featherweight Kampioen.

Matt Embree (KKB 39-7/GLORY 2-0) maakte pas in September van dit jaar zijn debuut voor GLORY. De Canadees vocht tijdens GLORY 33 als een van de vier deelnemers in het Featherweight toernooi. Embree won zijn eerste gevecht via TKO tegen Chi-Bin Lim na twee knockdowns in de tweede ronde. Vervolgens vocht Embree de finale tegen Giga Chikadze. Embree won via KO in de tweede ronde, dit leverde hem een titelgevecht op tegen huidig kampioen van Roosmalen.

Het gevecht tussen van Roosmalen en Matt Embree is live te volgen via UFC Fightpass. Zaterdagochtend om 04:30 begint het evenement. De partij van van Roosmalen zal ongeveer rond de klok van 05:30 zijn.

Ook voor Jason Wilnis (KKB 29-6-1/GLORY 6-4-0) zal het de eerste keer zijn dat hij zijn titel verdedigt in GLORY. De huidige Middleweight kampioen wist in september van vorig jaar tijdens GLORY 33 beslag te leggen op de titel door Simon Marcus te verslaan via een TKO in de derde ronde. Wilnis, die sinds 2012 voor de organisatie vecht begon wisselvallig aan GLORY tijdperk. In zijn eerste 7 partijen wist hij er 3 te winnen en gingen er 4 verloren. Wilnis pakte echter het momentum terug en heeft nu 3 partijen op rij gewonnen.

Zijn tegenstander Israel Adesanya (KKB 65-3-0/GLORY 2-1-0) gaat op voor het eerste titelgevecht in zijn carrière. De Nieuw Zeelander kwam in 2014 GLORY binnen en verloor daar zijn eerste partij tegen Filip Verlinden in Istanbul. Na een afwezigheid van ruim 2 jaar nam Adesanya deel aan het Middleweight contenders toernooi. Daar wist hij van zowel Robert Thomas als Yousri Belgaroui te winnen via een beslissing.

GLORY 37 wordt live uitgezonden op ZiggoSport (kanaal 14 voor Ziggo abonnees) en op ZiggoSport Select op 21 januari om 07:00.

Comments are closed.

Translate »