breaking news

Gilbert Yvel neemt het op volgende maand tegen de ongeslagen Ivan Shtyrkov

January 19th, 2017 | by Marcel Dorff

Afgelopen nacht werd bekend dat Gilbert Yvel een contract had getekend om het op te nemen tegen de ”Ural Hulk” Ivan Shtyrkov. Het gevecht zal plaatsvinden op 18 Februari 2017 in de Traktor Ice Arena in Chelyabinsk, Rusland. De organisatie is in handen van de Titov Boxing Promotion, de organisatie waar Shtyrkov al zijn Pro-MMA gevechten vocht.

Gilbert Yvel (MMA 39-16-1-1/TBP 0-0-0-0) behoeft in principe geen introductie. De Amsterdammer geliefd bij het publiek om zijn agressieve vechtstijl vocht overal ter wereld. Met 39 Pro-MMA overwinningen in 57 partijen is Yvel een van de allerbeste MMA vechters die dit land ooit heeft gekend. Yvel wist in die 39 partijen ook 39 keer voortijdig het gevecht te beslissen, waardoor Yvel een finishratio van liefst 100% heeft. Yvel vocht in de UFC, PRIDE FC, Affliction, Cage Rage, M-1 en uiteraard RINGS. Zo heeft Yvel winstpartijen op zijn naam staan tegen mannen als Pedro Rizzo, Akira Shoji, Valentijn Overeem, Cheick Kongo, Sem Schilt, Bob Schrijber, Tsuyoshi Kohsaka, Joop Kasteel en Gary Goodridge. Daar kwam afgelopen November nog een overwinning bij. Ruim 4 jaar nadat Yvel stopte met Pro-MMA maakte hij zijn comeback tegen voormalig UFC Kampioen Ricco Rodriguez. Yvel versloeg Rodriguez via TKO in de eerste ronde.

Ivan Shtyrkov (MMA 8-0/TBP 8-0) is een ongeslagen Russische vechter van 28 Jaar oud. De Rus vecht sinds 2015 Pro-MMA en is sindsdien in acht partijen nog altijd ongeslagen. Shtyrkov heeft onder meer overwinningen tegen Jeff Monson, Ricco Rodriguez en afgelopen November versloeg de Rus Antonio Bigfoot Silva. Bigfoot was net ontheven van zijn UFC contract en nam het op in Rusland tegen Shtyrkov. Shtyrkov won volgens de juryleden via Unanimous Decision. Echter zijn overwinning tegen Jeff Monson via Armbar Submission binnen 35 seconden was een stuk opzienbarender. De Amerikaan Monson staat bekend om zijn ongelooflijk sterke BJJ en heeft van zijn zestig MMA overwinningen liefst achtendertig overwinningen via Submission. Dit maakt de overwinning van Shtyrkov extra knap.

Comments are closed.

Translate »