breaking news

Gilbert Burns pakt short notice gevecht tegen Alexey Kunchenko tijdens UFC Montevideo

July 30th, 2019 | by Marcel Dorff
Gilbert Burns pakt short notice gevecht tegen Alexey Kunchenko tijdens UFC Montevideo
UFC
0

Op maandag werd bekend dat de Argentijn Laureano Staropoli zich had afgemeld voor UFC Fight Night 156 in Montevideo, Uruguay. Hierdoor zat Alexey Kunchenko zonder tegenstander. De UFC heeft echter Gilbert Burns bereidt gevonden om een gewichtsklasse omhoog te gaan en het tegen Kunchenko op te nemen in de Welterweight divisie. Dit maakte Raphael Marinho van Combate bekend. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Antel Arena op de Preliminary Card op 10 Augustus aanstaande.

Gilbert Burns (MMA 16-3/UFC 8-3) wordt door zijn eigen team (Hard Knocks 365) gezien als het grootste BJJ talent dat er rondloopt. Burns kwam met een 8-0 record in 2014 de UFC binnen. De Braziliaan wist zijn debuut voor de organisatie in winst om te zetten via Unanimous Decision tegen Andreas Stahl. Na overwinningen beiden via Armbar Submission tegen Christos Giagos en Alex Oliveira (beiden leverden de Performance of the Night bonus op) stond Burns tegen de sterke Dagestani Rashid Magomedov. Magomedov kende in Brazilië weinig problemen met Burns, en won alle drie de rondes waardoor hij Burns via Unanimous Decision zijn eerste nederlaag van zijn Pro-MMA carrière wist toe te brengen. In Juli 2016 tijdens International Fight Week revancheerde Burns zich voor zijn nederlaag. De Pool Lukasz Sajewski werd in de eerste ronde (opnieuw) via Armbar Submission gefinisht. In September 2016 stond Burns tegenover landgenoot Michel Prazeres. Prazeres domineerde volgens velen verrassend de partij, en bracht Burns nederlaag nummer twee toe. Burns zou vervolgens begin 2017 terugkeren in de Octagon tegen Paul Felder, echter gooide een blessure roet in het eten. Vervolgens maakte Burns wel zijn opwachting tijdens UFC Pittsburgh tegen de Canadees Jason Saggo. Burns won via een indrukwekkende KO aan het einde van de tweede ronde. Burns zou vervolgens vechten tegen Olivier Aubin-Mercier tijdens UFC on FOX 28 in Orlando, Florida maar werd omwille van gezondheidsredenen van de card gehaald. Burns zou het vervolgens tijdens UFC Glendale in April 2018 gaan opnemen tegen Lando Vannata, echter werd de partij uiteindelijk niet gerealiseerd en werd nieuwkomer Dan Moret als vervanger gematcht. Burns won het gevecht via KO in de tweede ronde. Burns kon zijn goede streak in Juli 2018 geen vervolg geven. Tijdens UFC 226 werd verloren van de Nieuw-Zeelander Daniel Hooker via KO in de eerste ronde. De UFC deed vervolgens wederom een poging om Burns te koppelen aan Olivier Aubin-Mercier. Dit gevecht zou plaatsvinden in December 2018 in Toronto. Burns vocht erg sterk en nam een overtuigende Unanimous Decision mee naar huis. Burns zou vervolgens terugkeren in de Octagon tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019 tegen Eric Wisely. Wisely raakte echter geblesseerd waarna UFC debutant Mike Davis de nieuwe tegenstander zou worden. Burns had weinig moeite met Davis en versloeg de Amerikaan via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Alexey Kunchenko (MMA 20-0/UFC 2-0) is een van de meest respectabele vechters in de Russische MMA scene. Kunchenko begon zijn carrière in 2013. In zijn eerste twee jaren als MMA prof pakte Kunchenko negen overwinningen in evenveel partijen. Zo won hij onder meer van de hoog aangeschreven Adil Boranbayev en Dez Parker. Eveneens maakte hij zijn debuut voor zowel de Fight Nights Global organisatie als de M-1 Global organisatie (die haar evenementen houdt onder de naam M-1 Challenge). Na vier overwinningen voor de M-1 Global organisatie mocht Kunchenko in April 2016 voor de titel vechten tegen Murad Abdulaev. Kunchenko won de partij via TKO in de vierde ronde en pakte de prestigieuze M-1 Global titel. Kunchenko verdedigde de titel liefst viermaal. Zo werden onder meer Alexander Butenko en Sergey Romanov verslagen. Vervolgens gingen er geruchten dat de UFC interesse had in Kunchenko, maar tot een contract kwam het niet. M-1 Global maakte echter bekend in Juli 2018 dat het een samenwerkingsverband met de UFC was aangegaan en dat M-1 Global Kampioenen een kans zouden krijgen in de UFC. Kunchenko is de eerste die sinds deze deal de overstap maakte. De Rus debuteerde in September 2018 tijdens UFC Moskou tegen voormalig titeluitdager Thiago Alves. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Kunchenko die via Unanimous Decision de overwinning pakte en zodoende een succesvol UFC debuut had. Kunchenko nam het vervolgens in December 2018 op tegen MMA veteraan Yushin Okami in Adelaide. Kunchenko vocht sterk en won wederom via Unanimous Decision. Kunchenko werd vervolgens gekoppeld aan Laureano Staropoli tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019. Echter moest Staropoli afzeggen en werd Gilbert Burns de tegenstander.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »