breaking news

Giga Chikadze vervangt Movsar Evloev tegen Jamall Emmers tijdens UFC 248 in Las Vegas

February 27th, 2020 | by Redactie
Giga Chikadze vervangt Movsar Evloev tegen Jamall Emmers tijdens UFC 248 in Las Vegas
UFC
0

De Georgiër Giga Chikadze zou eigenlijk aankomende zaterdag vechten tijdens UFC Norfolk. Echter wist de UFC geen vervanger te vinden voor zijn originele tegenstander Mike Davis. Chikadze zal nu een week later zijn opwachting maken tijdens UFC 248 in Las Vegas, Nevada. Movsar Evloev heeft zich geblesseerd moeten afmelden waardoor Jamall Emmers zonder tegenstander zat. Hierdoor kon Chikadze invallen. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de T-Mobile Arena. MMA Junkie maakte de partij bekend.

Giga Chikadze (MMA 8-2/UFC 1-0) verdiende zijn sporen in het kickboksen, maar is inmiddels volledig gefocust op het MMA. De Georgiër maakte in 2015 zijn Pro-MMA debuut. Dit debuut was niet succesvol waarna Chikadze tekende bij de Gladiator Challenge organisatie. Na vijf overwinningen werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Chikadze stelde teleur en verloor in de derde ronde via een Rear Naked Choke Submission tegen Austin Springer. Chikadze keerde terug bij de Gladiator Challenge organisatie waar hij twee overwinningen op rij wist te pakken. Chikadze werd vervolgens door de UFC gecontracteerd en maakte tijdens UFC Kopenhagen in September 2019 zijn debuut tegen Brandon Davis. Chikadze won het gevecht via Split Decision. Vervolgens zou Chikadze tijdens UFC Norfolk in Februari 2020 vechten tegen Mike Davis. Echter raakte Davis geblesseerd en wist de UFC geen vervanger te vinden. Chikadze zou vervolgens ingepland worden een week later tijdens UFC 248 tegen Jamall Emmers.

Embed from Getty Images

Jamall Emmers (MMA 17-4/UFC 0-0) begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. In zijn eerste drie jaar als professional wist hij een record van 7-2 neer te zetten. Onder meer Chris Pecero en huidig UFC vechter Alexander Hernandez werden verslagen. Vervolgens tekende Emmers een contract bij de Tachi Palace Fights organisatie. Hier zou hij tweemaal in actie komen en ook tweemaal winnen. Vervolgens tekende Emmers bij de RFA organisatie en mocht hij gelijk voor de titel vechten tegen Thiago Moises. Emmers verloor in de vijfde ronde via KO. Na vervolgens zijn tweede partij wel te hebben gewonnen voor de RFA organisatie fuseerde de RFA met Legacy Fighting in het nieuwe LFA. Emmers wist te imponeren in de nieuwe organisatie met overwinningen tegen Cory Sandhagen en Guilherme Faria. Hierdoor werd Emmers uitgenodigd om deel te nemen aan het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Emmers verloor in de tweede ronde via KO van Julian Erosa. Emmers wist vervolgens vier partijen op rij te winnen. Onder meer UFC veteraan Jay Cucciniello en Rafael Barbosa werden verslagen. Nu heeft hij alsnog een contract bij de UFC in de wacht gesleept en zou hij debuteren tegen Movsar Evloev. Echter raakte Evloev geblesseerd waarna Giga Chikadze de tegenstander werd.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »