breaking news

Gian Villante vs. Francimar Barroso toegevoegd aan Boston kaart

November 15th, 2017 | by Stefan Van Erp

Gian Villante gaat het op 20 januari opnemen tegen Francimar Barroso tijdens UFC 220 in Boston. Beide heren lijken een overwinning hard nodig te hebben om een langer verblijf in de UFC te garanderen. 

Gian Villante (MMA 15-9/UFC 5-6) is een voormalig Ring of Combat Heavyweight Kampioen en kwam in 2013 na de overname van Strikeforce door de UFC de organisatie binnen. Villante nam het op tegen Ovince St.Preux en verloor via Technical Decision (Majority). Het gevecht ging in de derde ronde naar de scorekaarten omdat Villante door een eyepoke van St.Preux niet meer verder kon. In November 2013 pakte Villante zijn eerste overwinning binnen de UFC door Cody Donovan via TKO te verslaan. Vervolgens ging het mis in Brazilië tegen Power Puncher Fabio Maldonado. Maldonado won via Unanimous Decision. Vervolgens behaalde Villante twee overwinningen tegen zowel Sean O’Connell als Corey Anderson. Beide overwinningen leverden de New Yorker de Fight of the Night bonus op. Nadat in Juli 2015 verloren werd van Tom Lawlor via KO, sloot Villante 2015 alsnog goed af. In Australië werd Anthony Perosh via KO verslagen. Tijdens UFC 196 in 2016 stond Villante tegenover de Zweedse Albanees Ilir Latifi. In een zeer matig gevecht van beide kanten was het uiteindelijk Latifi die ervandoor ging met de overwinning via Unanimous Decision. Villante zou het vervolgens tijdens UFC 205 opnemen tegen Marcos Rogerio de Lima, maar raakte geblesseerd. De New Yorker vocht vervolgens alsnog in New York, maar dan op de Fight Night card in Albany. Villante stond gepland tegen Patrick Cummins, maar die raakte een paar weken voor het gevecht geblesseerd. De ongeslagen Rus Saparbek Safarov verving Cummins. Villante en Safarov maakten er een ”slugfest” van. Uiteindelijk wist Villante de beslissende stoten in de tweede ronde uit te delen. Dit leverde de New Yorker een TKO overwinning op en opnieuw de Fight of the Night bonus. Villante werd vervolgens gekoppeld aan MMA legende Mauricio ”Shogun” Rua in Brazilië. Een gevecht dat Villante snel zal willen vergeten. Hij verloor via TKO in de eerste ronde. Daarna nam Villante het op tegen Patrick Cummins in juli dit jaar. Villante via een controversiële Split Decision en staat nu in de negatieve cijfers bij de UFC.

Francimar Barroso (MMA 18-5-0-1/UFC 4-3-0-1) is een vechter uit Team Nova União. De Brazilian Jiu Jitsu Black Belt vecht sinds Augustus 2013 in de UFC. Hij behaalde overwinningen tegen Ednaldo Oliveira, Ryan Jimmo  & Elvis Mutapcic. Verliespartijen leed de Braziliaan tegen Hans Stringer en Nikita Krylov. Krylov is de eerste vechter ooit die Barroso tot aftikken dwong via een Rear Naked Choke Submission. Barroso heeft ondanks zijn positieve record in de UFC niet veel indruk gemaakt tot nog toe. vorig jaar verloor hij in Ahoy van Nikita Krylov, en de No-Contest tegen Darren Stewart was ook niet een al te beste prestatie. In de herhaling tegen Darren Stewart in maart van dit jaar wist hij wel te winnen via een Unanimous Decision. Daarna keerde Barroso terug naar Rotterdam in september om het op te nemen tegen Aleksandar Rakić. Barroso kwam te kort en verloor via een Unanimous Decision. Barroso zit in de gevarenzone als het gaat om zijn contract en lijkt een overwinning nodig te hebben om zijn verblijf te verlengen.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »