breaking news

Gevecht tussen Sara McMann en Lina Länsberg toegevoegd aan UFC Raleigh

November 20th, 2019 | by Marcel Dorff
Gevecht tussen Sara McMann en Lina Länsberg toegevoegd aan UFC Raleigh
UFC
0

Na een afwezigheid van bijna twee jaar in verband met zwangerschap en blessures zal Sara McMann op 25 januari 2020 haar comeback maken in de Octagon. De voormalig titeluitdaagster in de Bantamweight divisie stuit op de Zweedse Lina Länsberg. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van de PNC Arena tijdens UFC Fight Night 166 in Raleigh, North Carolina.

Sara McMann (MMA 11-5/UFC 5-5) won in 2004 een Zilveren Olympische Medaille voor de discipline ”Freestyle Wrestling”. McMann kwam in 2013 de UFC binnen als ongeslagen vechtster met een record van zes overwinningen, en geen verliespartijen. McMann won haar UFC debuut via TKO tegen de Duitse Sheila Gaff in de eerste ronde. Vervolgens mocht McMann meteen voor de titel vechten tegen Ronda Rousey. McMann verloor via TKO in de eerste ronde. Na een zeer controversiële overwinning tegen Lauren Murphy, verloor McMann tweemaal achter elkaar. Miesha Tate (Unanimous Decision) en huidig kampioene Amanda Nunes (Submission 1e ronde) waren te sterk voor McMann. In Mei 2016 domineerde McMann haar voormalig trainingspartner Jessica Eye over drie rondes, en won ze uiteindelijk via Unanimous Decision. Maar haar meest sterke prestatie kwam in haar gevecht tegen Alexis Davis in December 2016. McMann won het gevecht via een spectaculaire Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde, en verdiende daarmee de Performance of the Night bonus. McMann zou het vervolgens in Februari 2017 opnemen tegen Liz Carmouche in Canada. Echter raakte Carmouche geblesseerd en werd vervanger door Gina Mazany. Mazany die haar debuut maakte in de UFC kwam duidelijk te kort tegen McMann die het gevecht binnen anderhalve minuut via opnieuw een Arm-Triangle Choke Submission wist te beslissen. In September 2017 vocht McMann tegen de ongeslagen Braziliaanse Ketlen Vieira in Vancouver. Opnieuw werd de partij beslist via een Arm-Triangle Choke Submission, echter zat McMann ditmaal aan de ontvangende kant. Vieira won in de tweede ronde en bracht McMann voor het eerst in ruim twee jaar tijd weer eens een verliespartij toe. McMann keerde vervolgens terug in Februari 2018 tijdens UFC Orlando tegen Marion Reneau. Na een goede eerste ronde kon McMann de lijn in de tweede ronde niet voortzetten en verloor ze via Triangle Choke Submission. McMann zou vervolgens opnieuw moeder worden en was een tijdje niet beschikbaar voor het MMA. Echter zou ze terugkeren in Juli 2019 tijdens UFC Sacramento tegen Nicco Montano. Echter raakte McMann geblesseerd waarna ze noodgedwongen verstek moest laten gaan.

Embed from Getty Images

Lina Länsberg (MMA 10-4/UFC 4-3) kwam in 2016 de UFC binnen. De Zweedse nam het in haar debuut meteen op tegen een van de meest gevreesde vrouwelijke MMA vechtsters, namelijk Cris Cyborg. En ook nog eens in Brazilië tijdens het Main Event van UFC Fight Night Brasilia. Länsberg die een winstreak van zes genoot had weinig kans tegen Cris Cyborg. Ondanks dat gegeven hield Länsberg het tot halverwege de tweede ronde vol alvorens de scheidsrechter ingreep. Cyborg won via TKO in de tweede ronde, maar Länsberg had door het gevecht aan te nemen op een Catchweight van 140lbs durf getoond. En dat werd door de fans gewaardeerd. Tijdens UFC Londen begin 2017 zou Länsberg het opnemen tegen de Venezolaanse Veronica Macedo. Macedo trok zich echter terug en werd vervangen door Lucie Pudilova. Een oude bekende van Länsberg die in een andere organisatie Pudilova al eens wist te verslaan. Ditmaal werd het een zeer boeiend en bloederig gevecht. Länsberg won via Unanimous Decision en mocht zo haar eerst overwinning binnen de UFC bijschrijven. Vervolgens keerde Länsberg terug tijdens UFC Gdansk in Oktober 2017 tegen de Amerikaanse Aspen Ladd. Ladd won het gevecht halverwege de tweede ronde via TKO. Uiteindelijk keerde Länsberg terug in de Octagon in Mei 2018 tijdens UFC Liverpool tegen de Amerikaanse Gina Mazany. In een (zacht uitgedrukt) matig gevecht won Länsberg via Unanimous Decision. Länsberg werd vervolgens in Oktober 2018 gekoppeld aan de Russische Yana Kunitskaya. Kunitskaya was te sterk en won via Unanimous Decision. De UFC zou vervolgens in Juni 2019 een evenement organiseren in Stockholm. Länsberg was van de partij tegen Tonya Evinger. In de beste prestatie van Länsberg tot dusver versloeg ze de oud Invicta FC Kampioene via een dominante Unanimous Decision. En die overwinning wist ze in September 2019 een uitstekend vervolg te geven. Tijdens UFC Kopenhagen werd gewonnen via Unanimous Decision van de tot dan toe ongeslagen Macy Chiasson.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »