breaking news

Gevecht tussen ongeslagen Flyweight debutanten tijdens UFC Mexico City

July 10th, 2017 | by Redactie

Vanochtend maakte de UFC bekend dat Team Alpha Male’s Joseph Morales op 5 Augustus 2017 zijn debuut zal maken tijdens UFC Fight Night 114 in Azcapotzalco, Mexico City, Mexico. Hij neemt het op in de Flyweight divisie tegen de eveneens debuterende Roberto Sanchez. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Mexico City Arena. Het gevecht tussen de ongeslagen vechters zal waarschijnlijk plaats vinden op de Preliminary Card.

Joseph Morales (MMA 8-0/UFC 0-0) is een vechter uit de stal van Urijah Faber’s Team Alpha Male. Morales maakte zijn Pro-MMA debuut in 2014 tijdens een WSOF evenement tegen Christian Espinosa. Morales won dit gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens wist Morales de zes gevechten erna ook winnen af te sluiten, met al hoogtepunt de Global Knockout titel in 2016. Zijn teamgenote Cynthia Calvillo die inmiddels in de UFC furore maakte liet in een post-fight interview weten dat Morales een kans verdiende in de UFC. Dana White nam die shoutout serieus en ging voor het programma ”Dana White : Lookin’ for a Fight” naar Atlantic City, New Jersey waar Morales in het Co-Main Event vocht tegen de MMA veteraan Sean Santella. Santella die met de Miller broers traint was in de eerste ronde veel sterker, echter gaf Morales nooit op en overleefde die eerste ronde. Morales nam het vervolgens in de tweede ronde geheel over en finishte Santella via TKO. Dana White was onder de indruk en bood de jonge Morales een UFC contract aan.

Roberto Sanchez (MMA 7-0/UFC 0-0) staat al jaren bekend als een van de beste Flyweight vechters zonder UFC contract. Sanchez maakte zijn debuut in 2015 voor de Legacy FC promotie. In een tijdsbestek van iets meer dan een jaar wist Sanchez vijfmaal te winnen in vijf gevechten. Vier van die vijf gevechten werden beslist via Submission. Door de fusie tussen de RFA en Legacy FC, kwam Sanchez vervolgens uit voor het nieuwe en hoog aangeschreven LFA. Sanchez won tijdens het Main Event van LFA 7 van Klayton Mai via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Hierdoor mocht Sanchez het drie maanden later opnemen tegen Jerome Rivera voor de allereerste LFA Flyweight titel. Ook dit was een prooi voor Sanchez. Sanchez won in de derde ronde via een Armbar Submission. Het gerucht gaat dat Dana White voor het programma ”Dana White : Lookin’ for a Fight” aanwezig was, en Sanchez na afloop van dit gevecht een UFC contract heeft aangeboden.

Comments are closed.

Translate »