breaking news

Gevecht tussen Jalin Turner en Matt Frevola toegevoegd voor UFC 236 in Atlanta

March 13th, 2019 | by Marcel Dorff
Gevecht tussen Jalin Turner en Matt Frevola toegevoegd voor UFC 236 in Atlanta
UFC
0

De UFC heeft een Lightweight gevecht toegevoegd aan de UFC 236 card in Atlanta, Georgia op 13 April 2019. “The Tarantula” Jalin Turner maakt zijn opwachting tegen Matt Frevola. Dit wist ESPN te melden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de State Farm Arena op de Preliminary Card.

Jalin Turner (MMA 8-4/UFC 1-1) is een talentvolle MMA vechter die sinds 2016 rondloop in het Pro circuit. Daarvoor had hij al twee jaar een amateur carrière lopen. Turner debuteerde met twee overwinningen bij de BAMMA Badbeat organisatie via KO in de eerste ronde. Vervolgens verloor Turner twee gevechten. Echter mocht hij in 2017 wel zijn debuut maken voor Bellator MMA tegen Gabriel Green. Turner won het gevecht via KO vroeg in de eerste ronde en revancheerde zich dus voor zijn twee verliespartijen. Vervolgens werd bij de Tachi Palace Fights organisatie nog een partij gewonnen, maar ging het in de daarop volgende partij weer mis voor Turner. Echter wist hij hierna bij de KOTC organisatie een overwinning te pakken waarna Bellator MMA wederom aanklopte. Turner won tijdens zijn terugkeer via KO in de eerste ronde tegen Noah Tillis. Mede hierdoor werd hij uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Turner nam het op tegen Max Mustaki. Turner vocht zeer sterk en had Mustaki in de problemen. Echter moest Mustaki aan het einde van de eerste ronde het gevecht staken in verband met een gebroken voet. Hierdoor won Turner, maar kreeg hij geen UFC contract. Echter kreeg hij dat contract een paar weken later alsnog en zou hij door het gebrek aan tijd in plaats van in de Lightweight divisie in de Welterweight divisie zijn opwachting maken. Tijdens UFC 229 nam Turner het op tegen Vicente Luque. Luque was te sterk en wist Turner via KO te finishen. Turner ging vervolgens weer terug naar de Lightweight divisie. Tijdens UFC 234 stond hij gematcht tegen Alex Gorgees. Gorgees trok zich echter terug waardoor Turner het opnam tegen nieuwkomer Callan Potter. Turner had geen moeite met Potter en versloeg hem binnen een minuut via KO.

Embed from Getty Images

Matt Frevola (MMA 6-1-1/UFC 0-1-1) is een vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2014. In het amateur circuit was Frevola met een 8-0 record ongeslagen. Inmiddels traint Frevola bij Law MMA en Serra BJJ vaak samengevoegd tot Serra-Longo Fight Team. Frevola vocht enkele gevechten voor de WSOF, ACB en Titan FC organisaties. Tijdens zijn gevecht voor de Titan FC organisatie in Januari dit jaar versloeg hij de ongeslagen Raush Manfio via Unanimous Decision. Dit wekte de interesse van de UFC, die Frevola een contract van een gevecht aanbood. Frevola mocht meedoen aan het eerste seizoen van de ”Dana White’s Tuesday Night Contender Series”. Tijdens het laatste gevecht in Week 8 nam Frevola het op tegen Jose Flores. Frevola maakte indruk en won via Arm Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Dana White twijfelde geen moment en bood Frevola een contract aan bij de UFC. Frevola vocht vervolgens in Januari 2018 in St.Louis tegen Marco Polo Reyes. Frevola ging zwaar KO in de eerste ronde en verloor zo voor het eerst een gevecht in zijn carrière. Frevola keerde vervolgens terug in November 2018 tegen Lando Vannata tijdens UFC 230 in New York. In een fantastische partij moesten beide vechters genoegen nemen met een draw.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »