breaking news

Germaine de Randamie wil terugkeren naar Bantamweight divisie

May 30th, 2017 | by Stefan Van Erp

In een statement op Facebook doorbreekt Germaine de Randamie na haar management nu zelf het stilzwijgen. De huidige UFC Featherweight kampioene geeft in haar statement uitleg over de situatie waar ze nu in zit.

Cris Cyborg
De Randamie geeft aan dat een gevecht met Cris Cyborg in november vorig jaar is aangeboden en dat zij deze heeft geaccepteerd. Echter accepteerde Cyborg het zelf niet omdat ze niet in staat was binnen 12 weken het beoogde gewicht te halen. Kort daarna werd Cyborg gemarkeerd door USADA voor een potentiële dopingovertreding. Dit werd echter snel teruggedraaid nadat bleek dat de verhoogde waarde door medicinaal gebruik kwam. Op dat moment was het gevecht tussen De Ranamie en Holm al gepland.

Handblessure
Direct na haar overwinning sprak de Ranadamie in de Octagon over een handblessure die haar de laatste 2 jaar parten speelt. Deze blessure liep ze op in het gevecht met Larissa Pacheco in maart 2015. Ondanks deze blessure vocht de Randamie tegen Anna Elmose en Holly Holm. Echter is de kans op blijvende schade aanwezig als zij zonder behandeling weer gaat vechten. Een afspraak met een arts halverwege juni moet uitsluitsel gaan geven of ze geopereerd moet worden of niet.

Bantamweight
Hoewel de Randamie nu kampioen is in de Featherweight divisie heeft zij haar pijlen gericht op de Bantamweight divisie. Toen zij met de UFC in onderhandeling was voor het gevecht met Holm heeft de Randamie direct aangegeven dat ze naar haar “natuurlijke” gewichtsklasse terug wil keren na het gevecht. De UFC heeft aangegeven dat dit geen probleem is. De Randamie heeft derhalve haar vizier gericht staan op de Bantamweight divisie en verwacht dat haar volgende gevecht ook in deze gewichtsklasse zal zijn.

Angst
De Randamie geeft aan dat het commentaar dat mensen op haar geven wel iets met haar doen. Vooral als het gaat over dat ze bang is om te vechten tegen Cyborg. De Randamie heeft de afgelopen 18 jaar van haar leven volledig ingedeeld om haar sport te kunnen bedrijven. Ze heeft in die 18 jaar tegen de beste atleten in de sport gestaan en meerdere wereldkampioenschappen behaald. Haar hoofddoel is altijd geweest om haar liefde voor de sport te delen met anderen. Dit doel blijft onveranderd en de Randamie zegt dat de vechtsportwereld nog niet van haar af is.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »