breaking news

Germaine de Randamie treft Julianna Peña tijdens UFC evenement op 3 oktober

August 26th, 2020 | by Marcel Dorff
Germaine de Randamie treft Julianna Peña tijdens UFC evenement op 3 oktober
UFC
0

Germaine de Randamie keert op 3 oktober aanstaande terug in de Octagon. De Utrechtse gaat het opnemen tegen TUF 18 winnares Julianna Peña in de Bantamweight divisie. Beide vrouwen treffen elkaar op een nog nader te bepalen locatie. Het gevecht maakt deel uit van de Main Card. Eerder wist MMA Fighting al een mondelinge overeenkomst te melden. Inmiddels is de partij bevestigd.

Germaine de Randamie (MMA 9-4/UFC 6-2) maakte voor haar MMA carriere furore in het kickboksen. In deze discipline is zij meervoudig wereldkampioen en heeft een ongeslagen record van 37 winstpartijen tegenover 0 verliespartijen. In 2008 debuteerde de Randamie in het MMA. Zoals veel MMA vechters met een kickboks verleden was het ook voor de Randamie even wennen in deze sport. Ze verloor haar debuut dan ook via een Submission (Armbar) in de eerste ronde. In 2013 debuteerde de Randamie voor de UFC nadat deze Strikeforce had overgenomen. In de UFC heeft zij laten zien dat ze met de beste mee kan. Van de 5 partijen voor deze promotie verloor ze er slechts 1 en dit was tegen de huidige Bantamweight kampioene Amanda Nunes. In 2016 vocht de Randamie in Rotterdam en was haar entree een van de hoogtepunten van de avond. Na een strafexpeditie uitgedeeld te hebben aan Anna Elmose mocht de Randamie vechten voor de Featherweight titel tegen Holly Holm. De Randamie won via een Unanimous Decision en mocht zich zo de eerste Women’s Featherweight kampioene noemen. De Randamie werd echter gestript van haar belt nadat zij aangaf niet tegen Cris Cyborg te willen vechten en terug te willen keren naar Bantamweight. De Randamie zou vervolgens haar comeback maken tijdens UFC Rotterdam in September 2017. Echter raakte ze geblesseerd en ging het gevecht tegen Marion Reneau niet door. De Randamie maakte vervolgens na lang blessureleed in November 2018 in Denver haar comeback tegen Raquel Pennington. De Randamie was de bovenliggende partij en won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens werd de Randamie gematcht tegen de ongeslagen Aspen Ladd. Tijdens UFC Sacramento in Juli 2019 won de Randamie binnen 16 seconden via TKO. De Randamie kreeg vervolgens de kans om voor de Bantamweight titel te vechten tegen Amanda Nunes in December 2019. De Randamie kon echter de takedown van de Braziliaanse niet stoppen en verloor mede hierdoor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Julianna Peña (MMA 9-3/UFC 5-1) kwam via TUF 18 de UFC binnen. Peña behaalde de finale van TUF 18 waar ze won via TKO tegen Jessica Rakoczy. Na blessureleed van bijna twee jaar waar Peña zowat alles afscheurde in haar knie wat ze kon afscheuren, herstelde ze en keerde ze terug met een overwinning tegen Milana Dudieva in April 2015. In datzelfde jaar wist Peña ook te winnen van Jessica Eye via Unanimous Decision. In 2016 werd Peña gematcht tegen de hooggerankte Cat Zingano. Peña bleef vrij eenvoudig op de been tegen Zingano en won uiteindelijk het gevecht via Unanimous Decision. De UFC wilde in eerste instantie het gevecht tussen Shevchenko en Peña inplannen voor UFC 205 in New York. Echter was Peña het er niet mee eens en wilde een titelgevecht tegen Amanda Nunes. De UFC koos echter voor Ronda Rousey waardoor Peña het gevecht met Shevchenko alsnog accepteerde. Peña begon sterk aan het gevecht en leek Shevchenko te controleren op de grond. Echter wist Shevchenko van onderop een Armbar Submission te pakken in de tweede ronde en bracht Peña het eerste verlies in de UFC toe. Peña zou vervolgens in verband met blessures en zwangerschap 2.5 jaar niet vechten. Peña keerde terug op short notice vervolgens tijdens UFC Sacramento in Juli 2019 tegen Nicco Montaño. In een gelijkwaardige partij was het echter wel Peña die via Unanimous Decision de winst pakte. Vervolgens werd Peña gematcht tegen Aspen Ladd tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter moest Peña verstek laten gaan in verband met een blessure.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »