breaking news

Germaine de Randamie reageert op besluit UFC: “Het is wat het is”

June 19th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Zojuist heeft oud kampioen Germaine de Randamie gereageerd op het besluit van de UFC. De promotie liet weten dat door onwelwillendheid van de Randamie met betrekking tot het verdedigen van de titel tegen #1 contender Cris Cyborg het geen andere keus had dan deze beslissing te maken. Cyborg en Anderson zullen stijden voor de Featherweight titel tijdens UFC 214 in het Honda Center.

“Zoals velen van jullie onderhand wel zullen weten, heeft de UFC mij gestript van de belt.
Voor degene onder ons die niet helemaal weten wat dat betekend; De UFC heeft mijn titel ‘afgepakt’ omdat ik weiger te vechten tegen hun nummer 1 uitdager. ( daar heb ik mijn redenen voor )
Het blijft bijzonder om dit nieuws vanuit de media te vernemen en ik vind het jammer dat het zo gelopen is, maar het is wat het is!
Nou hoor ik jullie alweer denken ‘Ze is bang! Wat een slechte kampioen! Een schande voor de sport! Ze verdiend het niet om kampioen te zijn!’ Etc.. etc.. ik heb het allemaal voorbij zien komen.
Maar los van wat iedereen denkt/vind, ik bewandel mijn eigen pad. En daar kan je het mee eens zijn of niet.
Dat ik gestript ben, betekend absoluut niet dat ik stop.
Dit betekend alleen maar dat ik nog meer redenen heb om NOG harder te knokken ( letterlijk soms 😬 ) waarvoor ik sta en wat ik wil.
De UFC is nog lang niet van mij af!! It’s easy to stand with the crowd. It takes Courage to stand alone🙏🏻”

Sinds UFC 208 waarin de Randamie Holly Holm versloeg via een Unanimous Decision is het onduidelijk of de Randamie haar titel gaat verdedigen. De Randamie kampt met een handblessure en heeft aangegeven dat zij haar titel niet wil verdedigen tegen Cris Cyborg omdat zij een dopingverleden heeft. Daarnaast gaf de Randamie aan dat zij weer in haar “natuurlijke” gewichtsklasse wil vechten. Dit is de Bantamweight divisie. Concrete toekomstplannen zijn er nog niet genoemd.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »