breaking news

Germaine de Randamie afwezig op persconferentie door ziekenhuisbezoek

February 12th, 2017 | by Stefan Van Erp

Afgelopen nacht schreef Germaine de Randamie geschiedenis door de eerste vrouwelijke Nederlandse UFC kampioene te worden. Na haar overwinning op Holly Holm tijdens UFC 208 was de Randamie de grote afwezige bij de afsluitende persconferentie. Inmiddels is bekend waarom. 

Na een gevecht worden de atleten standaard gecontroleerd door een arts. Deze arts moet je medisch vrijgeven voordat je eventueel andere zaken mag gaan doen. Tijdens de controle gaf Germaine aan dat ze een beetje last van hoofdpijn had. Dit is normaal na een gevecht gezien de adrenaline weer daalt en de spanning nog hoog zit. In andere staten zou de arts adviseren om wat te drinken en de spanning te laten zakken waardoor de hoofdpijn zou verdwijnen. Niet in New York. Voor de arts was dit genoeg om Germaine direct naar het ziekenhuis door te sturen voor een CAT-scan.

Met frisse tegenzin gingen Germaine en haar team naar het ziekenhuis waar al snel bleek dat er niets aan de hand was. MMA is pas sinds juli 2016 toegestaan in New York. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat zij sneller atleten doorverwijzen naar het ziekenhuis voor nader onderzoek om het zekere voor het onzekere te nemen.

Comments are closed.

Translate »