breaking news

Gerardo Fanny wint tweede Nederlandse MMA titel

April 25th, 2017 | by Redactie
Gerardo Fanny wint tweede Nederlandse MMA titel
MMA
0

Afgelopen 22 april 2017 was het aan de promotie Ringer Rage op het publiek in de Ringer Sportplaza te trakteren op spectaculaire partijen. Het evenement heeft het podium gegeven voor zowel N, J, C en B klasse kickbokspartijen. Ook stond er een Mixed Martial Arts (MMA) amateurwedstrijd en een professionele MMA wedstrijd op de agenda. Deze laatste partij draaide tussen Gerardo Fanny van Ringer Sportplaza en Maikel Jongen van G-Force. Er is gestreden om de Nederlandse titel.

Gerardo Fanny is een Nederlandse vechter geboren in Curacao. Hij kent een ongeslagen professioneel record van vijf win partijen, hiervan wist hij er drie voor de bel te stoppen. Zo heeft hij twee technische knock-outs en één submission op zijn naam staan. Fanny is de Nederlandse kampioen in zowel de 62.5kg als de -60kg gewichtsklasse, ook is hij de kampioen van de (Strength & Honor Championship) SHC Bantamweight divisie.

Gerardo Fanny is een opkomend talent die rond de 18-jarige leeftijd begon met het beoefenen van de vechtsport. Hij stapte na zijn vierde klas de dojo van Ringer Sportplaza binnen en heeft deze locatie sinds dien niet verlaten. Hij vocht hier op 11 november 2012 zijn eerste wedstrijd.

Tijdens Ringer Rage 10 afgelopen weekend stond Fanny tegenover Maikel Jongen voor de Nederlandse MMA titel. Een partij die hij met een submission wist te beëindigen. Hij ving maikel op in een submission en dwong hem om af te koppen. De onderstaande foto’s zijn gemaakt door Ron Blok:

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Bekijk hier het gevecht van afgelopen oktober tussen Gerardo Fanny en Tiago Aguiar Dos Santos tijdens SHC XII voor de SHC titel in de klasse tot 61 kilogram:

Comments are closed.

Translate »