breaking news

Gerardo Fanny verdedigt nu zijn titel tegen Nursu Mamedov

October 6th, 2017 | by Stefan Van Erp
Gerardo Fanny verdedigt nu zijn titel tegen Nursu Mamedov
SHC
0

Gerardo Fanny heeft een nieuwe tegenstander om zijn SHC -61 kilogram titel tegen te verdedigen. Gisteren bleek Lucas Alexander zich geblesseerd te hebben waardoor de promotie op zoek moest naar een vervanger. Benny Rogmans heeft deze gevonden in de persoon van Nursu Mamedov. Ook voor Jarno Errens moest een nieuwe tegenstander gezocht worden. SHC XIII staat komende zaterdag op het programma. 

Gerardo Fanny is de huidige SHC Bantamweight kampioen. Vorig jaar wist hij de titel te bemachtigen door via een indrukwekkende Unanimous Decision te winnen van Thiago Aguiar dos Santos. Tevens wist Fanny de WFCA -60kg titel te pakken door te winnen van Maikel Jongen via een Submission. Fanny vocht onlangs nog voor de Chinese promotie Kunlun waar hij slechts 2 minuten nodig had om zijn tegenstander Jinbou Zou te verslaan via een Submission.

Nursu Mamedov is een Bantamweight die afkomstig is uit Duitsland. Mamedov vecht pas sinds kort op het hoogste niveau en heeft in zijn eerste partij laten zien dat hij hier thuishoort. Op 2 juli vocht hij tegen de Braziliaan Elison Goncalvez  die op dat moment een record had van 6 winstpartijen en 1 verliespartij. Namedov had echter niet veel moeite met hem en won afgetekend via een Unanimous Decision. De strijd om de SHC titel word het eerste titelgevecht voor Mamedov.

Het was een drukke dag voor promoter Benny Rogmans want ook Jarno Errens zat zonder tegenstander nadat  Jasper Wiersma zich geblesseerd afmeldde. Echter wist SHC dezelfde dag nog Hyram Rodriguez te strikken voor de titelpartij in de klasse tot 66 kilogram.

Jarno Errens vocht vorig jaar een amateur partij tijdens het laatste SHC evenement. Errens domineerde zijn tegenstander en besliste de partij vroeg in de eerste ronde via een Arm-Triangle Choke Submission. Errens heeft een Pro-MMA record van 4-1 en wist in april dit jaar via Rear Naked Choke Submission een overwinning te pakken bij de Duitse GMC promotie. Een van de betere organisaties in Duitsland. Iets meer dan een week geleden pakte Errens opnieuw een overwinning in Duitsland door via een Brabo Choke Submission de man uit Azerbeidzjan Hayrulla Akhundov te finishen. Ondanks dat Errens al zijn overwinningen pakte via Submission is hij naar eigen zeggen meer een standup vechter.

Hyram Rodriguez is geen onbekende in de MMA wereld. Hij vecht al sinds 2007 op professioneel niveau waarin hij tot nu toe 36 partijen vocht. Hiervan wist Rodriguez er 16 winnend van af te sluiten. Rodriguez komt uit Tilburg en vocht driemaal eerder op SHC. Hij heeft echter nog geen gelukkig huwelijk met de organisatie. Deze partij tegen Errens is voor Rodriguez de perfecte kans om zijn streak te doorbreken en met de titel naar huis te gaan.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »