breaking news

Gerald Meerschaert vs. Eric Spicely eerste gevecht voor TUF 26 Finale

August 18th, 2017 | by Marcel Dorff

MMA journalist Jim Edwards wist eerder vanavond bekend te maken dat Gerald Meerschaert op 1 December 2017 in het Park Theater te Las Vegas, Nevada zijn terugkeer in de Octagon zal maken. De Roufusport vechter neemt het op in de Middleweight divisie tegen TUF 23 veteraan Eric Spicely. Het gevecht zal naar alle waarschijnlijkheid deel uit maken van de Preliminary Card van TUF 26 Finale.

Gerald Meerschaert (MMA 26-9/UFC 2-1) kwam in December 2016 als late replacement voor Oluwale Bamgbose de UFC binnen. De Amerikaan die bij Roufusport traint werd gematcht met Joe Gigliotti. Via een prachtige Anaconda Choke Submission won Meerschaert zijn UFC debuut. Meerschaert die een paar maanden eerder de RFA titel won kon dus zo zijn eerste overwinning in de UFC bijschrijven. Meerschaert won ook nog een de Performance of the Night bonus. Meerschaert wist dat uitstekend debuut eerder dit jaar in Canada een nog beter vervolg te geven. De Roufusport vechter versloeg thuisfavoriet Ryan Janes via Armbar Submission vroeg in de eerste ronde. Maar tijdens International Fight Week dit jaar ging het mis voor Meerschaert. De Braziliaan Thiago Santos was via TKO te sterk. Overigens wist Meerschaert buiten de UFC te winnen van Chase Waldon, Jay Ellis en huidig UFC vechter Sam Alvey.

Eric Spicely (MMA 10-2/UFC 2-2) kwam in 2016 als ongeslagen vechter de UFC binnen. Spicely maakte zijn opwachting in TUF 23. Spicely won zowel zijn eliminatiegevecht als zijn kwartfinalegevecht, maar kwam in de halve finale te kort tegen de latere winnaar Andrew Sanchez. Spicely kreeg alsnog een kans in de UFC in Juli 2016 tegen de altijd goedlachse Sam Alvey. Spicely verloor via standing Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Ondanks dit vroege verlies kreeg Spicely een herkansing een paar maanden later in Brazilië. De Top 15 gerankte Thiago Santos was zijn tegenstander. In een van de grootste ”upsets” van het jaar wist Spicely het gevecht vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission te beslissen in zijn voordeel. Spicely behaalde hiermee zijn eerste officiële UFC overwinning, en wist ook een langer verblijf voorlopig veilig te stellen. Dat verblijf kreeg een mooi vervolg in Januari 2017. Vroeg in de eerste ronde wist Spicely de Italiaan Alessio Di Chirico via Triangle Choke Submission te finishen. Hiermee had Spicely nu een winstreak van twee in de UFC. Deze werd helaas voor de Amerikaan niet naar drie uitgebreid. Antonio Carlos Junior bleek eerder dit jaar te sterk voor Spicely die via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde zijn meerdere moest erkennen in de BJJ Black Belt.

Comments are closed.

Translate »