breaking news

Gerald Meerschaert treft Deron Winn tijdens UFC 248 in Las Vegas

January 31st, 2020 | by Marcel Dorff
Gerald Meerschaert treft Deron Winn tijdens UFC 248 in Las Vegas
UFC
0

Roufusport vechter Gerald Meerschaert keert op 7 maart 2020 terug in de Octagon. Tijdens UFC 248 in Las Vegas, Nevada stuit hij op American Kickboxing Academy vechter Deron Winn. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de T-Mobile Arena op de Preliminary Card.

Gerald Meerschaert (MMA 29-12/UFC 5-4) kwam in December 2016 als late replacement voor Oluwale Bamgbose de UFC binnen. De Amerikaan die bij Roufusport traint werd gematcht met Joe Gigliotti. Via een prachtige Anaconda Choke Submission won Meerschaert zijn UFC debuut. Meerschaert die een paar maanden eerder de RFA titel won kon dus zo zijn eerste overwinning in de UFC bijschrijven. Meerschaert won ook nog eens de Performance of the Night bonus. Meerschaert wist dat uitstekend debuut begin 2017 in Canada een nog beter vervolg te geven. De Roufusport vechter versloeg thuisfavoriet Ryan Janes via Armbar Submission vroeg in de eerste ronde. Maar tijdens International Fight Week 2017 ging het mis voor Meerschaert. De Braziliaan Thiago Santos was via TKO te sterk. Meerschaert keerde vervolgens terug tijdens de TUF 26 Finale in December 2017 tegen Eric Spicely. Meerschaert won het gevecht via een kiezelharde Bodykick TKO in de tweede ronde. Meerschaert won hiermee ook de Performance of the Night bonus. De Amerikaan werd vervolgens in Juli 2018 tijdens de TUF 27 Finale gekoppeld aan de Pool Oskar Piechota. Na een zware eerste ronde wist Meerschaert het tij te keren en vlak voor het einde van de tweede ronde de overwinning te pakken via een Rear Naked Choke Submission. Echter ging het in December 2018 mis voor Meerschaert. Tijdens UFC Milwaukee werd in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission verloren van Jack Hermansson. Meerschaert zou echter alweer snel zijn opwachting maken in de Octagon. Tijdens UFC Philadelphia in Maart 2019 nam hij het op tegen Kevin Holland. Meerschaert zou het gevecht verliezen na een zeer controversiële Split Decision. Echter wist Meerschaert in Augustus 2019 wél zijn negatieve spiraal te doorbreken. Tijdens UFC Newark werd in de derde ronde gewonnen via Guillotine Choke Submission van Trevin Giles. Helaas was voor Meerschaert de euforie maar van korte duur. In Oktober 2019 werd wederom via een controversiële Split Decision verloren. Ditmaal was Eryk Anders de tegenstander. Overigens wist Meerschaert buiten de UFC te winnen van Chase Waldon, Jay Ellis en huidig UFC vechter Sam Alvey.

Embed from Getty Images

Deron Winn (MMA 6-1/UFC 1-1) is een MMA vechter die uitkomt voor American Kickboxing Academy. Hij is een van de vaste trainingspartners van UFC Heavyweight Kampioen Daniel Cormier. Winn verdiende zijn sporen in het worstelen, maar maakte in 2017 de overstap naar het MMA. Winn wist te imponeren in zijn eerste drie gevechten die allemaal via (T)KO in de eerste ronde werden gewonnen. Vervolgens pakte Winn een gevecht aan bij Bellator MMA. Ook daar wist hij zijn tegenstander Ahmed White in de eerste ronde te finishen. Vervolgens vocht Winn het Co-Main Event voor de Golden Boy Promotions tegen UFC veteraan Tom Lawlor. Win domineerde de partij met zijn worstelen en won via Unanimous Decision. Nu zal hij in de Middleweight divisie in de UFC zijn loopbaan voortzetten. Winn zou zijn debuut maken tegen Markus Perez tijdens UFC Greenville. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd waardoor Bruno Silva de tegenstander zou gaan worden. Echter wist ook Silva het gevecht niet te halen en werd Eric Spicely uiteindelijk de tegenstander. In een zeer vermakelijk gevecht dat door de UFC werd bekroond met de Fight of the Night bonus won Deron Winn via Unanimous Decision. Winn maakte vervolgens vier maanden later voor de tweede maal zijn opwachting in de Octagon tijdens UFC Boston tegen de Engelsman Darren Stewart. In een competitief gevecht verloor Winn zijn ongeslagen status via een controversiële Split Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »