breaking news

Georges St-Pierre krijgt titelgevecht tegen de Welterweight kampioen

May 22nd, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Eerder dit jaar vertelde de voormalig UFC Welterweight kampioen Georges St-Pierre klaar te zijn voor zijn langverwachte terugkeer naar de wereldberoemde Octagon van de UFC. Deze terugkeer zou eerst plaatsvinden in de Middleweight divisie. Het zou aan kampioen Michael Bisping zijn om hem verwelkomen op het canvas. Echter zijn de plannen opnieuw gewijzigd, zo heeft president Dana White bevestigd dat St-Pierre een titelgevecht krijgt in de Welterweight divisie.

Het oorspronkelijke gevecht gaf een begrijpelijke teleurstelling bij de wedstrijdvechters van de Middleweight divisie. Zo zaten atleten als Yoel Romero, Luke Rockhold, Ronaldo Souza en Gegard Mousasi enige tijd in onzekerheid te wachten op een gevecht voor het goud.
Gelukkig voor degene die geen fan is van de boeking tussen St-Pierre en Bisping, heeft de UFC nu gekozen voor een andere richting. Nadat St-Pierre vertelde pas te willen vechten na oktober 2017, trok de promotie de stekker eruit. Dana White annuleert het gevecht en geeft hem een titel gevecht in de Welterweight divisie.

Aan de top van de Welterweight divisie zal de kampioen Tyron Woodley zijn handen eerst nog vol hebben aan de Braziliaanse Jiu-Jitsu expert Demian Maia. Dit gevecht is overigens nog niet officieel aangekondigd. Er bestaat een mogelijkheid dat St-Pierre voorrang krijgt.

Translate »