breaking news

Geoff Neal treft Santiago Ponzinibbio tijdens UFC 269 in Las Vegas

October 12th, 2021 | by Marcel Dorff
Geoff Neal treft Santiago Ponzinibbio tijdens UFC 269 in Las Vegas
UFC
0

Geoff Neal maakt op 11 december zijn opwachting in de Octagon. De Fortis MMA vechter gaat het in de Welterweight divisie opnemen tegen Santiago Ponzinibbio. De twee publiekslievelingen treffen elkaar in de T-Mobile Arena te Las Vegas, Nevada. De partij maakt deel uit van de UFC 269 PPV. ESPN MMA wist de partij bekend te maken.

Geoff Neal (MMA 13-4/UFC 5-2) vocht zijn eerste MMA Amateur partij in 2010. Nadat hij 7 partijen op amateur niveau had gevochten en er daarvan 6 won, vond Neal het tijd om over te stappen naar de professionals. Zo debuteerde hij 2012 en wist direct te imponeren door zijn tegenstander David McAfee te verslaan via een Rear Naked Choke Submission. Neal vocht voor diverse organisaties waaronder LFA en wist een record op te bouwen van 7 overwinningen en 2 verliespartijen voordat hij werd uitgenodigd voor het eerste seizoen van Dana White’s Contender Series. Neal, die als bijnaam “Handz of Steel” heeft won zijn partij voor de ogen van Dana White vrij eenvoudig en wist onder de 2 minuten LFA vechter Chase Waldon te verslaan via TKO. Het was voor Neal zijn vijfde overwinning via KO/TKO. Neal kreeg een contract aangeboden en debuteerde voor de UFC tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen Brian Camozzi. Neal versloeg Camozzi via een Bulldog Choke Submission in de tweede ronde. Neal werd vervolgens in zijn geboortestaat Texas gematcht tegen Frank Camacho. Neal vocht zeer sterk en finishte Camacho via een Headkick KO. Een KO die wel eens zou kunnen meedingen naar KO of the Year. Neal werd vervolgens ingeroosterd tegen Luke Jumeau tijdens UFC Adelaide in December 2018. Echter raakte Jumeau geblesseerd waarna Neal werd ingepland een maand later tegen Belal Muhammad. Neal vocht erg sterk en versloeg Muhammad via Unanimous Decision. En dat Neal iemand is om rekening mee te houden onderstreepte hij nog maar eens tijdens UFC 240 in Juli 2019. In een zeer spectaculaire partij werd via TKO in de tweede ronde gewonnen van Niko Price. Neal kreeg voor deze prestatie de Performance of the Night bonus. Neal zou vervolgens een half jaar later terugkeren in de Octagon tegen Mike Perry. Neal vocht wederom zeer sterk en versloeg Perry na 90 seconden via TKO. Neal werd vervolgens in Augustus 2020 ingeroosterd tegen Neil Magny. Echter moest Neal in verband met hartfalen afzeggen. Neal keerde terug in December 2020 tegen Stephen Thompson. Neal verloor voor het eerst in zijn UFC carrière via Unanimous Decision. Helaas voor Neal wist hij zich niet te herstellen in Mei 2021. Ondanks een sterke eerste ronde werd via Unanimous Decision verloren van Neil Magny.

Embed from Getty Images

Santiago Ponzinibbio (MMA 28-4/UFC 10-3) is een van de meest populaire en attractief vechtende atleten in de UFC Welterweight divisie. De Argentijn die ook in het bezit is van een Braziliaans paspoort kwam in beeld tijdens het tweede seizoen van TUF Brazil. Ponzinibbio reikte tot de finale, maar kon deze niet vechten in verband met een gebroken hand. De UFC gunde Ponzinibbio alsnog een gevecht tegen Ryan LaFlare. Ponzinibbio verloor dit gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens revancheerde Ponzinibbio zich via een KO overwinning op Wendell Oliveira, en een Unanimous Decision overwinning op de op dat moment ongeslagen Sean Strickland. Hierna volgde een fantastisch gevecht tegen Lorenz Larkin dat door de UFC met de Fight of the Night bonus werd beloond. Helaas zat Ponzinibbio met een TKO verlies in de tweede ronde wel aan de verkeerde kant van de medaille. Ponzinibbio wist vervolgens een winstreak van vier neer te zetten tegen Andreas Stahl (TKO), Court McGee (TKO), Zak Cummings (Unanimous Decision) en Nordine Taleb (Unanimous Decision). Dit leverde de Argentijn in Juli 2017 een Main Event gevecht op tegen de IJslander Gunnar Nelson. Ponzinibbio, underdog in het gevecht liet snel zien dat hij behoorlijk wat in zijn mars had. Zo versloeg hij Nelson via KO in de eerste ronde. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op. Vervolgens keerde de Argentijn terug in December 2017 tegen Mike Perry. In een zeer attractief gevecht was Ponzinibbio via Unanimous Decision de betere. Ponzinibbio had vervolgens de eer om in zijn thuisland Argentinië het Main Event te mogen vechten tegen Neil Magny. Ponzinibbio vocht sterk en won in de vierde ronde via KO. Dit leverde de Argentijn de Performance of the Night bonus op. Ponzinibbio zou mede in verband met blessures pas weer terugkeren in Januari 2021 tegen Muslim Salikhov. Echter moest Salikhov in verband met gezondheidsproblemen afzeggen en werd vervangen door Li Jingliang. Ponzinibbio verloor de partij via KO in de eerste ronde. De Argentijn kwam in Juni 2021 een stuk beter voor de dag. Via Unanimous Decision werd gewonnen van de op dat moment ongeslagen Miguel Baeza. De fantastische partij werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »