breaking news

Geoff Neal maakt UFC debuut tegen Brian Camozzi in Austin

December 29th, 2017 | by Stefan Van Erp

Tijdens de “Dana White Tuesday Night Contender Serie” maakte Geoff Neal veel indruk op UFC president Dana White. Hij kreeg een contract aangeboden en mag zich nu klaar gaan maken voor zijn eerste gevecht. Dit gevecht gaat er komen op 18 februari aanstaande tijdens UFC Fight Night in Austin, Texas tegen Brian Camozzi. 

Brian Camozzi (MMA 7-4/UFC 0-2) is het broertje van voormalig UFC Middleweight Chris Camozzi. Camozzi kwam de UFC binnen op short notice. Hij nam een gevecht aan tegen Randy Brown. Brown had niet heel veel moeite met Camozzi en versloeg hem via TKO in de tweede ronde. Camozzi is een allround vechter en had een winstreak van vijf gevechten voordat hij dus in December 2016 verloor van Brown. Voordat hij de UFC binnen kwam won Camozzi de RFA titel. Deze bond is inmiddels samen gegaan met de Legacy Fights promotie onder de naam LFA. Na zijn verlies tegen Brown nam Camozzi het uiteindelijk op tegen Chad Laprise nadat Alan Jouban geblesseerd af moest haken. Camozzi verloor wederom via een TKO en moet gaan vrezen voor zijn toekomst bij de UFC.

Geoff Neal (MMA 8-2/UFC 0-0) vocht zijn eerste MMA Amateur partij in 201o. Nadat hij 7 partijen op amateur niveau had gevochten en er daarvan 6 won, vond Neal het tijd om over te stappen naar de professionals. Zo debuteerde hij 2012 en wist direct te imponeren door zijn tegenstander David McAfee te verslaan via een Rear-Naked Choke. Neal vocht voor diverse organisaties waaronder LFA en wist een record op te bouwen van 7 overwinningen en 2 verliespartijen voordat hij werd uitgenodigd voor de Contender Serie van Dana White. Neal, die als bijnaam “Handz of Steel” heeft won zijn partij voor de ogen van Dana White vrij eenvoudig en wist onder de 2 minuten LFA vechter Chase Waldon te verslaan via TKO. Het was voor Neal zijn vijfde overwinning via KO/TKO.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »