breaking news

Geoff Neal clasht met Mike Perry tijdens UFC 245 in Las Vegas

October 31st, 2019 | by Marcel Dorff
Geoff Neal clasht met Mike Perry tijdens UFC 245 in Las Vegas
UFC
0

Fortis MMA vechter Geoff Neal zal op 14 December 2019 zijn opwachting gaan maken in de Octagon. De in de UFC nog ongeslagen vechter neemt het op tegen Mike Perry in de Welterweight divisie. Beide mannen bevestigden dit na een rapport van ESPN. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de T-Mobile Arena te Las Vegas, Nevada.

Geoff Neal (MMA 12-2/UFC 4-0) vocht zijn eerste MMA Amateur partij in 2010. Nadat hij 7 partijen op amateur niveau had gevochten en er daarvan 6 won, vond Neal het tijd om over te stappen naar de professionals. Zo debuteerde hij 2012 en wist direct te imponeren door zijn tegenstander David McAfee te verslaan via een Rear Naked Choke Submission. Neal vocht voor diverse organisaties waaronder LFA en wist een record op te bouwen van 7 overwinningen en 2 verliespartijen voordat hij werd uitgenodigd voor het eerste seizoen van Dana White’s Contender Series. Neal, die als bijnaam “Handz of Steel” heeft won zijn partij voor de ogen van Dana White vrij eenvoudig en wist onder de 2 minuten LFA vechter Chase Waldon te verslaan via TKO. Het was voor Neal zijn vijfde overwinning via KO/TKO. Neal kreeg een contract aangeboden en debuteerde voor de UFC tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen Brian Camozzi. Neal versloeg Camozzi via een Bulldog Choke Submission in de tweede ronde. Neal werd vervolgens in zijn geboortestaat Texas gematcht tegen Frank Camacho. Neal vocht zeer sterk en finishte Camacho via een Headkick KO. Een KO die wel eens zou kunnen meedingen naar KO of the Year. Neal werd vervolgens ingeroosterd tegen Luke Jumeau tijdens UFC Adelaide in December 2018. Echter raakte Jumeau geblesseerd waarna Neal werd ingepland een maand later tegen Belal Muhammad. Neal vocht erg sterk en versloeg Muhammad via Unanimous Decision. En dat Neal iemand is om rekening mee te houden onderstreepte hij nog maar eens tijdens UFC 240 in Juli 2019. In een zeer spectaculaire partij werd via TKO in de tweede ronde gewonnen van Niko Price. Neal kreeg voor deze prestatie de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Mike Perry (MMA 13-5/UFC 6-5) was tijdens zijn debuut in 2016 een late vervanger voor Sultan Aliev. Perry nam het op tegen Hyun Gyu Lim. Mike Perry liet zien over zeer sterke standup te beschikken en sloeg Lim tegen alle verwachtingen in KO in de eerste ronde. De voormalig Battleground MMA kampioen maakte vervolgens al zijn terugkeer een paar maanden later tijdens UFC 204 in Manchester. Laat in de derde ronde versloeg hij thuisfavoriet Danny Roberts via KO. Perry kreeg vervolgens in December 2016 de kans om het op te nemen tegen Alan Jouban op de Main Card van UFC on FOX 22. Jouban bleek over drie rondes te sterk voor Perry, die via Unanimous Decision zijn eerste verliespartij in zijn Pro-MMA carrière leed. Perry kwam echter in April 2017 sterk terug. Na een moeilijke eerste ronde tegen Jake Ellenberger wist hij uiteindelijk in de tweede ronde te winnen via een zogenoemde ”Helbow”. Perry wist een ellenboog precies goed te plaatsen waardoor Ellenberger zwaar KO ging. Het leverde Perry de Performance of the Night bonus op en waarschijnlijk ook een contender voor KO van het jaar. Perry zou het vervolgens in September 2017 opnemen tegen Thiago Alves, echter trok Thiago Alves zich 4 dagen voor het gevecht terug in verband met Hurricane Irma. Alex Reyes pakte het gevecht op short notice aan. Het gevecht zou niet lang duren. Perry sloeg Reyes vroeg in de eerste ronde KO. Vervolgens werd Perry ingepland voor UFC on FOX 26 in Winnipeg, Manitoba, Canada tegen Santiago Ponzinibbio. Na een zeer intens gevecht was het uiteindelijk Ponzinibbio die het gevecht via Unanimous Decision won. Perry kon in zijn daarop volgende wedstrijd wederom niet overtuigen. Tijdens UFC on FOX 28 in Orlando, Florida verloor Perry via Unanimous Decision van Max Griffin. Perry werd vervolgens gematcht tegen Yancy Medeiros. Echter raakte Medeiros geblesseerd waardoor Perry moest vechten tegen Paul Felder. Perry vocht sterk en versloeg Felder via Split Decision. Perry vocht vervolgens tijdens UFC Denver in November 2018 tegen Donald Cerrone. Perry had geen antwoord op het goede grondwerk van Cowboy en verloor in de eerste ronde via Armbar Submission. Perry pakte vervolgens in April 2019 een short notice gevecht aan tijdens UFC Fort Lauderdale tegen Alex Oliveira. In een vrij gelijkwaardige partij was het uiteindelijk wel Perry die via Unanimous Decision aan het langste eind trok. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus. Perry zou in zijn daarop volgende gevecht wederom de Fight of the Night bonus winnen. Tijdens UFC Montevideo verloor de Amerikaan via Split Decision in een zeer attractief gevecht tegen Vicente Luque.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »