breaking news

Gemist – Gegard Mousasi bij Pauw

May 30th, 2019 | by Lennart Van Arendonk
Gemist – Gegard Mousasi bij Pauw
Bellator MMA
0

Afgelopen woensdag 29 mei waren Gegard Mousasi en Bert Kops te gast bij Paul. Er is gesproken over zijn loopbaan, zijn motivatie om te vechten en zijn toekomst.

Powered by Aiki Budo.

Bekijk het fragment hier terug:

Gegard Mousasi zal op 22 juni 2019 gaan proberen voor de tweede maal zijn Middleweight titel te verdedigen. Tijdens Bellator in Londen neemt hij het op tegen de ongeslagen BJJ specialist Rafael Lovato Jr. Beide mannen treffen elkaar in  de SSA Arena in Wembley tijdens het Main Event van de avond.

Gegard Mousasi (MMA 45-6-2/Bellator 3-0-0) is een van de beste Middleweight vechters ter wereld. De Armeense Nederlander kwam eerder als kersverse nieuweling binnen bij Bellator MMA. Mousasi kwam over van de UFC waar hij in 12 optredens liefst 9 maal met de winst ervandoor wist te gaan. Onder andere Chris Weidman, Ilir Latifi, Dan Henderson en Vitor Belfort zijn namen die Mousasi aan zijn zegereeks wist toe te voegen. Mousasi had toen hij wegging bij de UFC een winstreak van vijf gevechten, maar kreeg van de organisatie geen kans om voor de titel te vechten. Mousasi debuteerde vervolgens bij Bellator MMA tegen voormalig Kampioen Alexander Shlemenko. In een zeer moeilijke partij wist Mousasi de Split Decision overwinning in zijn zak te steken. Mousasi wist vervolgens Kampioen Rafael Carvalho te verslaan via TKO in de eerste ronde. Mousasi verdedigde vervolgens zijn titel tegen Welterweight Kampioen Rory MacDonald. Mousasi domineerde de partij en versloeg de Canadees in de tweede ronde via TKO.

Rafael Lovato Jr. (MMA 9-0/Bellator 5-0) maakte pas op 31-Jarige leeftijd zijn MMA debuut. Echter is Lovato Jr. al jaren actief in het Brazilian Jiu Jitsu circuit. Zo is hij een van de drie Amerikanen die ooit het wereldkampioenschap Brazilian Jiu Jitsu heeft gewonnen. De 3rd degree BJJ Black Belt debuteerde in 2014 voor de Legacy Fighting Championship organisatie. Na drie overwinningen in evenveel gevechten mocht hij voor de belt vechten tegen Cortez Coleman. Coleman werd in de derde ronde verslagen via Armbar Submission. Echter ging de Legacy FC organisatie vervolgens samen met de RFA organisatie waardoor Lovato Jr. niet langer meer Kampioen was. Begin 2017 pikte Bellator MMA hem op. Lovato Jr. had een ongelooflijk sterk debuut tegen Charles Hackmann. Via TKO na slechts 13 seconden werd Hackman verslagen. Vervolgens stond er een partij tegen Roufusport vechter Mike Rhodes op het programma. Lovato Jr. won ook deze partij, ditmaal via Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde. Tijdens zijn derde partij werd de sterke Chris Honeycutt verslagen via Unanimous Decision. Deze partij vond plaats in December 2017. Vervolgens zou Lovato Jr. voor de #1 contenderspot vechten tegen John Salter. Echter raakte Salter geblesseerd waarna Gerald Harris de tegenstander werd. Lovato Jr. won via Armbar Submission in de eerste ronde. Bellator MMA zou vervolgens alsnog Lovato Jr. vs. Salter op het programma zetten. Dit gebeurde in September 2018. Lovato Jr. versloeg Salter via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Daarna nam Lovato Jr. nog deel aan Polaris 9 BJJ  in Londen vorige maand. Daar wist hij via een Decision te winnen van Jake Shields.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »