breaking news

Gelredome decor voor Rico Verhoeven vs Badr Hari II

July 11th, 2019 | by Stefan Van Erp
Gelredome decor voor Rico Verhoeven vs Badr Hari II
GLORY
0

De kogel is door de kerk. Rico Verhoeven en Badr Hari zullen het tegen elkaar op gaan nemen op 21 december in het Gelredome in Arnhem. Dit wist de Telegraaf als eerst te melden. Beide zwaargewichten stonden in 2016 ook tegenover elkaar. Destijds won Rico Verhoeven in Oberhausen via een TKO wegens een blessure voor Badr Hari. Het is nog niet bekend of het gevecht daadwerkelijk voor de Heavyweight titel is.

Al lange tijd werd er gespeculeerd over een rematch tussen beide heren. Rico Verhoeven is de onbetwiste kampioen van de Heavyweight divisie bij GLORY. Hij won van alles en iedereen en is al sinds 2014 de kampioen. Badr Hari is een legende in de sport. Hij staat altijd garant voor spectaculaire partijen. Liefst 92 van zijn 107 partijen eindigde Hari voortijdig. Hari stapte onlangs over van trainer. Waar hij jarenlang onder de hoede van Mike Passenier vocht maakte hij bekend om nu met Said El Badaoui te trainen.

GLORY wilde de partij al graag maken maar wilde liever ook dat Verhoeven het op zou nemen tegen Jamal Ben Saddik. Rico weigerde dit en wilde het alleen tegen Badr Hari opnemen. Ben Saddik won het 8-mans Heavyweight tournament van GLORY eind vorig jaar. Deze winst zou hem in principe het recht geven op een titelgevecht. Het is op dit moment onbekend wat GLORY en Ben Saddik vanaf hier verder gaan doen.

Het is de eerste keer dat GLORY naar Arnhem komt. Het stadion heeft een capaciteit van 34.000 personen. Bij evenementen waar het veld in gebruik is kan dit zelfs oplopen naar 40.000 personen. Het is nog niet bekend hoe GLORY de opstelling wil gaan verzorgen voor dit evenement. Tijdens GLORY 59 in de Johan Cruijff Arena werd ongeveer een kwart van de capaciteit opengesteld. Ook toen vocht Verhoeven tijdens het Main Event. Gezien de populariteit van Badr Hari ligt het in de verwachting dat een groot deel van het stadion opengesteld gaat worden voor het publiek.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »