breaking news

Einde UFC contract voor Gegard Mousasi en Jacare Souza

April 11th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Afgelopen zaterdag heeft Gegard Mousasi na het winnen van Chris Weidman, zijn UFC contract beëindigd. Ook Ronaldo Souza heeft nog één gevecht op zijn huidige contract staan. Deze zal hij aanstaande zaterdag vechten tegen Robert Whittaker tijdens UFC on FOX 24. Beide heren zullen hierna onderhandelen over de toekomst. Echter loert Bellator MMA om de hoek, deze organisatie weet tegenwoordig ook een mooi salaris aan te bieden.

De UFC Middleweight divisie kamt de afgelopen tijd met een vertraging. Zo kreeg eerst Dan Henderson een gevecht om de wereldtitel tegen kampioen Michael Bisping, en staat nu Georges St-Pierre op de stoep om zijn terugkeer te maken. Echter is dit volgende titelgevecht nog niet ingeroosterd op een evenement. De promotie hoopt dit te organiseren tijdens International Fight Week in juli, maar er wordt ook gesproken over een datum later in het jaar.

Ronaldo Souza heeft de afgelopen tijd gevochten tegen opmerkelijke tegenstanders. Ook heeft hij recent gewonnen van Tim Boetsch en vecht hij zaterdag tegen Robert Whittaker, beide vechters staan (ver) onder hem in de rankings. Geruchten gaan dat hij zijn contract zo snel mogelijk wou afsluiten zodat hij kan zoeken naar een nieuwe deal. of Bellator MMA een oplossing kan bieden, is nu de vraag.

Gegard Mousasi heeft zijn ogen sterk gericht op het goud van de UFC. Echter staat hij momenteel tussen de boven geschreven Ronaldo Souza, Luke Rockhold, Yoel Romero en Georges St-Pierre in de rij. Het zou dan ook enkele tijd kunnen duren voordat hij in aanmerking komt voor een gevecht om de titel. Er mag gezegd worden dat de UFC de Middleweight divisie in een langzaam tempo organiseert.

Dana White heeft al enkele woorden gedeeld en hoopt een mooie deal te kunnen sluiten. Echter hebben beide heren al eerder gevochten voor de Bellator MMA baas, Scott Coker. Dit gebeurde bij de promotie Strikeforce, weer zowel Mousasi als Souza de kampioenen waren. Bellator MMA heeft al bevestigd in gesprek te willen met beide vechters.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »