breaking news

Gegard Mousasi debuteert voor Bellator MMA tegen Alexander Shlemenko

July 15th, 2017 | by Marcel Dorff
Gegard Mousasi debuteert voor Bellator MMA tegen Alexander Shlemenko
Bellator MMA
0

Zojuist werd tijdens de Bellator 181 broadcast bekend gemaakt dat Gegard Mousasi op 20 Oktober 2017 zijn Bellator debuut zal maken tegen voormalig Middleweight Kampioen Alexander Shlemenko. Het Middleweightgevecht zal plaatsvinden in de Mohegan Sun Arena te Uncasville, Connecticut en zal dienen als Main Event. Op het Co-Main Event zien we King Mo Lawal het opnemen tegen Liam McGeary in de Light-Heavyweight divisie.

Gegard Mousasi (MMA 42-6-2/Bellator 0-0-0) is een van de beste Middleweight vechters ter wereld. De Armeense Nederlander kwam afgelopen week als kersverse nieuweling binnen bij Bellator MMA. Mousasi komt over van de UFC waar hij in 12 optredens liefst 9 maal met de winst ervandoor wist te gaan. Onder andere Chris Weidman, Ilir Latifi, Dan Henderson en Vitor Belfort zijn namen die Mousasi aan zijn zegereeks wist toe te voegen. Mousasi had toen hij wegging bij de UFC een winstreak van vijf gevechten, maar kreeg van de organisatie geen kans om voor de titel te vechten. De verwachting is dat Mousasi op korte termijn dit bij Bellator wel zal gaan doen.

Alexander Shlemenko (MMA 56-9-0-1/Bellator 12-3-0-1) gold jaren als een van de beste MMA vechters buiten de UFC. Shlemenko wist in 2010 het Bellator Middleweight toernooi te winnen, waardoor hij een titelgevecht kreeg aangeboden tegen destijds kampioen Hector Lombard. Shlemenko verloor, maar zou drie jaar later de titel alsnog claimen nadat Lombard naar de UFC ging en de titel dus werd vrijgegeven. Shlemenko won de titel door Maiquel Falcao te verslaan, en wist zijn titel uiteindelijk drie keer met succes te verdedigen. De vierde keren (tegen Brandon Halsey) ging het mis. Halsey won via Rear Naked Choke submission na 35 seconden. Shlemenko (die voor zijn titelverdediging een superfight tegen Tito Ortiz verloor) wist in zijn comeback gevecht wel te winnen. Melvin Manhoef werd via een spinning back fist KO geslagen. Echter bleek later dat Shlemenko zijn testosteron gehalte veel te hoog was. Hij werd drie jaar geschorst en het gevecht werd in een No-Contest omgezet. Omdat Rusland niet dezelfde regels heeft als de California State Athletic Commission hengelde Shlemenko in zijn thuisland ondertussen de M-1 Global titel binnen. Ook ging hij in beroep tegen zijn straf. Zijn beroep werd in Juli van dit jaar goedgekeurd, waardoor de schorsing werd opgeheven. Shlemenko revancheerde zich kort geleden voor zijn verlies tegen Halsey. Halsey werd in Rusland verslagen binnen een minuut via TKO.

Comments are closed.

Translate »