breaking news

Gegard Mousasi: “Aan het einde van 2017 ben ik de kampioen”

January 7th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De voormalig Strikeforce Light Heavyweight kampioen en DREAM Middleweight en Light Heavyweight kampioen is met zijn technische spel en harde krachten een gevreesde vechter binnen de UFC Middleweight divisie. Mousasi heeft momenteel een indrukkende winning streak van vier win partijen op rij. Drie daarvan zijn voor de bel afgemaakt. De Leidenaar won recent met een technische knock-out van de voormalig Light Heavyweight kampioen Vitor Belfort en wist daarvoor ook The Ultimate Fighter 17 favoriet Uriah Hall te verslaan in de eerste ronde.

Het zou zo maar kunnen dat Mousasi slechts één overwinning verwijderd is voor een titel gevecht tegen de kampioen. Het zou dan gaan om een gevecht tegen kampioen Michael Bisping of de eerstvolgende uitdager Yoel Romero. Mousasi had tijdens een interview met Starsport dan ook duidelijke woorden:

“Ik kom voor mijn titel. Ik ben nu op mijn best. Dat is alles wat ik kan zeggen.”

De MMA veteraan heeft momenteel een record van 41 win partijen, 6 verlies partijen en 2 draws. Naast dit MMA record heeft hij ook een kickboks record van 8 om 0 en een amateur boks record van 13 om 1.

“Als ik slim vecht, lukt het niemand om mij te raken. Mijn tegenstander zal tegen iemand vechten met veel ervaring, iemand die slim is en het volledige MMA pakket beheerst.”

Mousasi is op een missie om de vierde oud Strikeforce kampioen te worden met het UFC goud om de middel. Eerder slaagde Luke Rockhold, Ronda Rousey en Miesha Tate hier al in. Alle drie deze vechters hebben het goud ook weer verloren. Mousasi verwacht zich aan het einde van dit jaar aan te sluiten bij deze lijst.

“Ik kom voor de titel. Ik wordt de kampioen in 2017.”

Leave a Reply

Translate »