breaking news

Gefrustreerde Dustin Poirier wil de UFC verlaten

February 21st, 2019 | by Redactie
Gefrustreerde Dustin Poirier wil de UFC verlaten
UFC
0

Dustin Poirier is niet blij met de gang van zaken binnen de UFC. De Lightweight heeft via Twitter de wens uitgesproken dat zijn contract wordt verscheurd zodat hij elders zijn geluk kan beproeven. Poirier is niet blij dat hij geen titelgevecht gaat krijgen en de UFC hem nu Al Iaquinta heeft aangeboden.

Powered by Aiki Budo.

Vorig jaar was alles nog koek en ei tussen Poirier en de UFC. Hij tekende een nieuw contract waarbij hij aanzienlijk meer geld ging verdienen. Poirier vocht tegen Justin Gaethje en Eddy Alvarez en wist beiden te winnen via een TKO in zeer attractieve gevechten. Daarna bleef het even stil en leek de UFC even niets voor hem in petto te hebben.

Toen leek er toch een mooi gevecht voor Poirier in te zitten. Nate Diaz zou zijn tegenstander worden tijdens het Co-Main event van UFC 230. Een gevecht dat veel aandacht genereerde omdat Diaz al sinds augustus 2016 niet gevochten heeft. Een heupblessure gooide roet in het eten voor Poirier.

In januari gaf Poirier aan dat hij weer fit was en hij voor twee gevechten zijn bed uit wilde komen. Een rematch tegen Conor McGregor (van wie hij verloor in 2014) of een gevecht om de interim titel tegen Tony Ferguson. Beiden lijken niet het geval te gaan worden. De UFC heeft een gevecht tussen McGregor en Cerrone voor ogen en Featherweight kampioen Max Holloway gaat omhoog in gewicht om voor de interim titel te vechten tegen Ferguson.

Een titelgevecht tegen Khabib zit er voorlopig ook niet in omdat deze heeft aangegeven pas in november weer te gaan vechten. Daarom wil de UFC de partij tussen Poirier en Al Iaquinta maken. Hier zit eerstgenoemde niet op te wachten en uitte zijn onvrede op Twitter.

Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat de UFC aan dit verzoek gaat voldoen. Wellicht kunnen zij Poirier toch tevreden houden door hem extra geld te bieden voor de partij tegen Iaquinta.
Wordt ongetwijfeld vervolgt…

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Tweet 20

Comments are closed.