breaking news

Geen succes voor Brian Hooi en Anthony Engelen tijdens Brave CF 12 in Jakarta

May 11th, 2018 | by Redactie
Geen succes voor Brian Hooi en Anthony Engelen tijdens Brave CF 12 in Jakarta
Brave CF
0

De Nederlandse vechters Brian Hooi en Anthony Engelen zijn er beiden niet in geslaagd te winnen eerder vanavond tijdens het debuut van de Brave CF organisatie in Indonesië. De grootste organisatie van het Midden-Oosten organiseerde haar 12de evenement. Brian Hooi vocht tijdens het Main Event tegen Eldar Eldarov. Eldarov won de partij via Unanimous Decision. Engelen nam het op tegen Akhmed Magomedov. De ongeslagen Rus won het gevecht in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission.

Het gevecht tussen Magomedov en Engelen was het zogeheten ”Main Event van de Preliminary Card”. Beide vechters namen het gevecht op minder dan een week notice aan waardoor er werd gevochten op een catchweight van 150lbs. Het gevecht ging in de eerste ronde beide kanten op. Zowel Engelen als Magomedov gingen beide neer, maar herstelden. Echter was het Magomedov die met zijn grappling sterker leek en daarom ook de eerste ronde naar zich toe leek te trekken. Magomedov zette zijn sterke worsteltechnieken voort in de tweede ronde, en wist uiteindelijk Engelen te finishen via Rear Naked Choke Submission.

Brian Hooi kwam voor de tweede keer uit voor de Brave CF organisatie. De Hagenaar verloor vorig jaar een zéér controversiële Split Decision tegen Erick da Silva en ging dus op zoek naar zijn eerste overwinning bij de organisatie. Tegenover hem stond de Rus Eldar Eldarov. Een van de sterren van de organisatie die zijn twee voorgaande partijen wist te winnen, waaronder een TKO overwinning tegen de Braziliaan Henrique ”Rasputin”. Eldarov kwam het gevecht in met een winstreak van negen gevechten, en verloor alleen zijn eerste Pro-MMA partij tegen huidig UFC Lightweight Kampioen Khabib Nurmagomedov. Zoals verwacht wilde Eldarov het gevecht zo snel mogelijk naar de grond brengen. In deze opzet wist hij ook te slagen. In de tweede ronde leek Hooi kortbij een overwinning, echter wist Eldarov te ontsnappen uit een zeer sterke Armbar. Eldarov won uiteindelijk de partij via Unanimous Decision.

Blijf MMA DNA volgen voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »