breaking news

Geane Herrera moet training staken door financiële problemen

August 13th, 2016 | by Stefan Van Erp

Voor heel veel vechters is het een droom om in de UFC te vechten. Uitkomen in een competitie met de beste atleten ter wereld voor duizenden mensen in het stadion en miljoenen mensen voor de televisie.

Voor Geane Herrera werd deze droom werkelijkheid en vecht hij voor de UFC sinds augustus 2015. Hij maakte zijn UFC debuut tegen Ray Borg en verloor via een unanimous decision. Daarna vocht hij nog tegen Joby Sanchez (winst) en Ali Bagautinov (verlies)

Nu is Geane in een positie gekomen dat hij geen geld meer heeft om te trainen. Hij heeft zijn trainingen gestaakt om te gaan werken om zijn hoog opgelopen achterstallige betalingen te kunnen voldoen. Geane geeft aan dat hij hoopt dat het tijdelijk is maar geeft tevens aan dat zijn financiële situatie echt problematisch is geworden.

Een klein onderzoek leert ons dat Herrera $51.900 heeft verdiend met zijn 3 partijen. Van dit geld moet hij zijn trainingen betalen en zich in zijn levensonderhoud voorzien. Voor accommodatie tijdens evenementen hoeven atleten zich geen zorgen te maken omdat deze betaald worden door de UFC.

Leave a Reply

Translate »