breaking news

Gavin Tucker treft Seung Woo Choi tijdens UFC 240 in Edmonton

June 4th, 2019 | by Marcel Dorff
Gavin Tucker treft Seung Woo Choi tijdens UFC 240 in Edmonton
UFC
0

De Canadees Gavin Tucker zal op 27 Juli 2019 zijn comeback maken in de Octagon. Tijdens UFC 240 in Edmonton, Alberta, Canada treft hij de Zuid-Koreaan Seung Woo Choi in de Featherweight divisie. TSN journalist Aaron Bronsteter wist eerder al bekend te maken dat er een mondelinge overeenkomst was, de partij is inmiddels bevestigd. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Rogers Place op de Preliminary Card.

Gavin Tucker (MMA 10-1/UFC 1-1) maakte in 2017 zijn UFC debuut. Tucker nam het voor eigen publiek op tegen MMA veteraan Sam Sicilia. Tucker domineerde het gevecht staand van begin tot einde en won een overduidelijke Unanimous Decision. Tucker kwam bijna zijn hele carrière uit voor de promotie Extreme Cage Combat waar hij ook de titelhouder was. Tucker is een zeer allround vechter en wist het grootste gedeelte van zijn gevechten te finishen. In totaal acht finishes waarvan vier Submissions en vier (T)KO’s. Tucker wordt gezien als een groot talent in de Canadese MMA scene. Tucker werd voor zijn tweede gevecht gekoppeld aan Rick Glenn tijdens UFC 216. Tucker werd het complete gevecht gedomineerd en het was aan de scheidsrechter te danken dat het gevecht niet eerder werd gestopt. Glenn won via Unanimous Decision. Tucker zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Moncton tegen Andre Soukhamthath. Echter gooide een blessure roet in het eten. Tucker keert nu terug in de Featherweight divisie.

Embed from Getty Images

Seung Woo Choi (MMA 7-2/UFC 0-1) is een Zuid-Koreaanse MMA vechter die in 2015 zijn Pro-MMA debuut maakte. Hij vocht onder meer voor Kunlun Fight, Art of War en was een van de topvechters bij Top FC. Bij die organisatie kreeg hij na twee overwinningen en een totaal record van 4-0 een titelgevecht aangeboden tegen kampioen Min Gu Lee. Choi won het gevecht via KO in de vierde ronde en pakte de titel. Choi verloor echter een half jaar later alweer de titel door via TKO in de eerste ronde te kort te komen tegen Jae Woong Kim. Choi wist echter in zijn daarop volgende wedstrijd een rematch met Kim af te dwingen door Young Bok Kil in de eerste ronde via TKO te verslaan. In December 2017 wist Choi zijn titel terug te winnen door Kim in de tweede ronde via KO te verslaan. Sindsdien vocht Choi mede door blessures niet meer. Echter maakte hij in 2019 de overstap naar de UFC. Tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 nam hij het op tegen Movsar Evloev. Evloev was te sterk en won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »