breaking news

Gavin Tucker out, Tucker Lutz in tegen Pat Sabatini op 20 november in Las Vegas

October 29th, 2021 | by Marcel Dorff
Gavin Tucker out, Tucker Lutz in tegen Pat Sabatini op 20 november in Las Vegas
UFC
0

Gavin Tucker heeft zich om onbekende redenen teruggetrokken uit zijn partij tegen Pat Sabatini die op 20 november aanstaande gepland stond. De UFC heeft Tucker Lutz overgeheveld van de 13 november card naar de 20 november card om het tegen Sabatini te gaan opnemen. Het is niet duidelijk of Lando Vannata (de originele tegenstander van Lutz) behouden blijft voor de 13 november card en een nieuwe tegenstander krijgt. Het gevecht tussen Lutz en Sabatini zal plaatsvinden in het UFC APEX te Las Vegas. MMA Junkie maakte de verandering bekend.

Pat Sabatini (MMA 15-3/UFC 2-0) maakte na een ongeslagen amateur carrière in 2014 de overstap naar de professionals. Sabatini won zes van zijn eerste zeven partijen en mocht in 2017 vechten voor de vacante CFFC Featherweight titel tegen John de Jesus. Sabatini won de partij binnen 50 seconden via een Heel Hook Submission en was de nieuwe kampioen. Sabatini verdedigde de titel vervolgens driemaal en werd in verband gebracht met een overstap naar de UFC. Echter moest hij daarvoor eerst winnen van James Gonzalez. Sabatini verloor binnen een minuut nadat Gonzalez zijn arm brak. Zeven maanden later keerde Sabatini alweer terug in de CFFC kooi. Daar pakte hij een KO overwinning in de eerste ronde tegen Jordan Titoni. Mede doordat Gonzalez terugkeerde naar de Bantamweight divisie vocht Sabatini in December 2020 voor de vacante Featherweight titel tegen Jesse Stirn. Sabatini won zijn titel terug via een Armbar Submission in de tweede ronde. In Februari 2021 tekende Sabatini dan eindelijk toch bij de UFC. Hij zou in diezelfde maand eveneens zijn debuut maken op short notice tegen Rafael Alves. Alves verscheen echter veel te zwaar tijdens de weging waardoor de partij werd gecanceld. Hierdoor maakte Sabatini pas twee maanden later zijn UFC debuut tegen Tristan Connelly. Sabatini won de partij via Unanimous Decision. Sabatini pakte in zijn tweede UFC partij zijn eerste Performance of the Night bonus. Via een Heel Hook Submission won Sabatini van Jamall Emmers in de eerste ronde. Vervolgens werd Sabatini in November 2021 ingepland tegen Gavin Tucker. Echter trok Tucker zich terug en werd vervangen door Tucker Lutz.

Embed from Getty Images

Tucker Lutz (MMA 12-1/UFC 1-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2015 overstapte naar de professionals. Lutz verloor echter zijn pro debuut voor Shogun Fights. Uiteindelijk zou hij een van de meest bekende vechters van de organisatie worden. Lutz won negen achtereenvolgende gevechten waaronder acht voor de organisatie. Eveneens wist hij zowel de Featherweight belt en Lightweight belt te winnen. Mede door deze sterke reeks werd Lutz uitgenodigd om mee te doen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Lutz nam het op tegen Chase Gibson. Lutz won de partij via Unanimous Decision. Helaas voor Lutz was Dana White niet overtuigd. Echter zou hij een herkansing krijgen tegen Sherrard Blackledge twee maanden later. Opnieuw won Lutz de partij via Unanimous Decision. White ging ditmaal wel overstag en beloonde Lutz met een UFC contract. Lutz maakte vervolgens in Mei 2021 zijn UFC debuut tegen Kevin Aguilar. Lutz vocht sterk en won via Unanimous Decision. Vervolgens werd Lutz ingepland tegen Lando Vannata, maar werd overgeheveld naar een partij tegen Pat Sabatini een week later.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »