breaking news

Gane vs. Mayes, Pavlovich vs. Greene & Ray vs. Johnson toegevoegd aan UFC Singapore

August 26th, 2019 | by Marcel Dorff
Gane vs. Mayes, Pavlovich vs. Greene & Ray vs. Johnson toegevoegd aan UFC Singapore
UFC
0

De UFC Singapore card begint eindelijk vorm te krijgen. De UFC heeft drie nieuwe gevechten bekend gemaakt voor de UFC Fight Night 162 card in Kallang, Singapore op 26 Oktober 2019. Het Franse supertalent Ciryl Gane maakt zijn opwachting in de Heavyweight divisie tegen nieuwkomer Don’Tale Mayes. In dezelfde divisie neemt voormalig FNG Kampioen Sergei Pavlovich het op tegen “The Crochet Boss” Maurice Greene. Tot slot treft Stevie Ray de Amerikaan Michael Johnson in de Lightweight divisie. Alle gevechten vinden plaats in het Singapore Indoor Stadium.

Lees hieronder meer info over de zes atleten.

Ciryl Gane vs. Don’Tale Mayes

Ciryl Gane (MMA 4-0/UFC 1-0) was misschien wel dé ontdekking in de Heavyweight divisie van 2018. De Fransman die bij de MMA Factory in Parijs traint maakte zijn Pro-MMA debuut in 2018 voor de TKO organisatie. Gane mocht meteen tijdens zijn debuut voor de titel vechten tegen Bobby Sullivan. Gane won via TKO in de eerste ronde en werd vervolgens gekoppeld aan de #1 Heavyweight in Canada, de ongeslagen Adam Dyczka. Gane verbaasde vriend en vijand door Dyczka op betrekkelijk eenvoudige wijze te finishen via TKO in de tweede ronde. TKO matchte hem vervolgens met Raphael Pessoa. Echter ging het evenement niet door en werd Gane in Mei 2019 gekoppeld aan Roggers Souza. Souza werd via KO in de eerste ronde gefinisht. De UFC handelde vervolgens snel en hengelde Gane binnen. Het geplande gevecht tussen Gane en Pessoa in Maart 2019 zal nu dus plaatsvinden in Augustus 2019. Maar niet meer bij de Canadese TKO organisatie maar in de UFC. Gane bewees in het gevecht dat hij ook op de grond zijn mannetje staat. Gane finishte Pessoa via Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Don’Tale Mayes (MMA 7-2/UFC 0-0) maakte na een ongeslagen amateur carrière waar hij acht maal wist te winnen in 2016 de overstap naar de professionals. Mayes won in zijn tweede pro gevecht al de Hoosier FC titel en werd door de RFA gecontracteerd. Tijdens zijn debuut voor de RFA werd Mayes gediskwalificeerd in verband met een verboden elleboog techniek. Mayes zou vervolgens voor het nieuwe LFA (fusie Legacy FC en RFA) wel weten te winnen. Demoreo Dennis werd via Unanimous Decision verslagen. Mayes werd vervolgens uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series (DWCS). Mayes verloor via TKO in de derde ronde van Allen Crowder in een zeer matige partij. Vervolgens zou de Amerikaan zijn debuut maken voor Victory FC tegen Mohammed Usman (de broer van Kamaru). Mayes versloeg de ongeslagen Usman via Unanimous Decision en verdiende daarmee een uitnodiging voor het tweede seizoen van de DWCS. Mayes won ditmaal wél. Echter was zijn overwinning tegen Mitchell Sipe niet goed genoeg voor een contract bij de UFC. Mayes zou vervolgens bij V3 Fights een partij winnen en voor de derde maal meedoen aan de DWCS. Mayes bewees dat driemaal scheepsrecht was. Hij versloeg de Braziliaan Ricardo Prasel in de eerste ronde via TKO en kreeg zijn zo gewilde UFC contract.

Embed from Getty Images

Sergei Pavlovich vs. Maurice Greene

Sergei Pavlovich (MMA 13-1/UFC 1-1) is een Russische vechter die in 2014 zijn debuut maakte bij de Fight Nights Global organisatie. Pavlovich imponeerde enorm bij deze organisatie en wist in twee jaar tijd een record van 9-0 bij elkaar te vechten waarvan acht overwinning via KO in de eerste ronde. Fight Nights Global schreef vervolgens een Heavyweight toernooi uit in 2016. Pavlovich vocht in de halve finale tegen Alexei Kudin en won via Unanimous Decision. Hierdoor mocht hij om de vacante Heavyweight titel vechten tegen Mikhail Mokhnatkin. In een zeer matig gevecht was het echter wel Pavlovich die via Unanimous Decision de titel veilig stelde. In November 2017 zagen we de oude Pavlovich weer terug. Via KO in de eerste ronde werd Kirill Sidelnikov verslagen en werd de titel met succes verdedigt. Vervolgens gingen er geruchten dat Pavlovich bij de UFC had getekend. Dit gebeurde ook tijdens UFC Beijing in November 2018 tegen Alistair Overeem. Pavlovich was echter niet opgewassen tegen de Nederlander en verloor in de eerste ronde via TKO. De Rus wist zich in zijn daarop volgende partij goed te revancheren. In St.Petersburg werd in April 2019 gewonnen van Marcelo Golm via KO vroeg in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Maurice Greene (MMA 8-2/UFC 3-0) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2012 zijn Pro-MMA debuut maakte bij de Flawless FC organisatie. Greene won zijn debuut via Unanimous Decision tegen Ed Carpenter. Na vervolgens verloren te hebben van Dan Charles kwam Greene eenmaal uit voor de King of the Cage organisatie. Daar pakte hij via Triangle Choke Submission in de eerste ronde de overwinning tegen Kevin Asplund. Na vervolgens een succesvol debuut te hebben gemaakt voor de Legacy FC organisatie met een 25 seconden KO tegen Zach Thumb zou Greene vechten voor de nieuwe LFA organisatie. Daar won hij wederom via Triangle Choke Submission in de eerste ronde tegen Jermaine McDermott. Vervolgens zou Greene bij een andere organisatie van Parnell Davis winnen om vervolgens terug te keren bij LFA en voor de titel te vechten tegen Kampioen Jeff Hughes. Greene verloor via Unanimous Decision. Vervolgens deed “The Crochet Boss” auditie voor het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Greene werd als een van de favorieten toegelaten. Tijdens zijn kwartfinale partij maakte Greene zijn “hype” waar door Przemyslaw Mysiala te verslaan via KO in de eerste ronde. Greene liet vervolgens weten dat hij tegen Juan Espino wilde vechten. Greene kreeg zijn gewenste gevecht echter liep de uitkomst voor de Amerikaan anders dan hij had gehoopt. Espino sloeg Greene vroeg in de eerste ronde knockdown en versloeg hem via Rear Naked Choke Submission. Greene mocht vervolgens tijdens de Prelims van de TUF 28 Finale proberen zich te revancheren tegen de ongeslagen Michel Batista. Greene vocht sterk en won zijn officiële UFC debuut via Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens pakte Greene in Maart 2019 een short notice gevecht tijdens UFC Wichita tegen Jeff Hughes. Hughes versloeg Greene een jaar eerder bij de LFA organisatie. Echter wist Greene in de UFC zich te revancheren en via Split Decision ditmaal wél Hughes te verslaan. Greene werd vervolgens in Juni 2019 tijdens UFC Minneapolis gekoppeld aan Junior Albini. Greene versloeg Albini via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Stevie Ray vs. Michael Johnson

Stevie Ray (MMA 22-9/UFC 6-4) is de voormalig Cage Warriors Lightweight kampioen. Nadat hij in 2014 zijn titel daar succesvol had verdedigd kreeg hij een telefoontje van de UFC en was een nieuw contract snel beklonken. Hij vocht zijn eerste partij voor de UFC tegen Marcin Bandel en won direct via een TKO in de tweede ronde. Daarna vocht Ray tegen Leonardo Mafra en ook deze partij wist hij te winnen via een TKO wat hem tevens de Performance of the Night bonus opleverde. In September 2016 vocht Ray tegen Alan Patrick en verloor via een Unanimous Decision. Dit was voor Ray het eerste verlies in 3 jaar tijd. Twee maanden later verving Ray de geblesseerde James Krause om het vervolgens op te nemen tegen Ross Pearson. Ondanks het korte trainingskamp wist Ray te winnen via een Split Decision. In April 2017 behaalde Ray zijn tot nog toe grootste overwinning in de Octagon. UFC bonuskoning Joe Lauzon werd in een sterk gevecht via Majority Decision verslagen. Ray werd vervolgens ingepland tegen Paul Felder voor eigen publiek tijdens UFC Glasgow in Juli 2017. Ray verloor in de eerste ronde via KO. Ray zat vervolgens in een contractdispuut met de UFC, maar die lucht werd geklaard waardoor de Schot in Maart 2018 vocht in Londen tegen Kajan Johnson. Ray verloor via een controversiële Split Decision. Dat verlies wist hij in Oktober 2018 recht te zetten. Tijdens UFC Moncton won Ray van de Duitser Jessin Ayari via Unanimous Decision. Ray maakte vervolgens in Juni 2019 zijn opwachting tegen Leonardo Santos tijdens UFC Stockholm. De Schot ging zwaar KO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Michael Johnson (MMA 19-14/UFC 11-10) kwam via TUF 12 de UFC binnen. Hij verloor de finale van Jonathan Brookins. Johnson weet goede prestaties af te wisselen met matige prestaties. Zo won hij van inmiddels Interim Lightweight Kampioen Tony Ferguson, maar verloor hij van mensen als Paul Sass en Reza Madadi. Na vier overwinningen op rij tegen Joe Lauzon, Gleison Tibau, Melvin Guillard en Edson Barboza leek Michael Johnson klaar voor het grote werk. Echter verloor hij vervolgens een controversiële Split Decision van Beneil Dariush, om vervolgens een Unanimous Decision te verliezen tegen Nate Diaz. Johnson kwam echter keihard terug en wist op zeer indrukwekkende wijze Dustin Poirier te stoppen via KO in de eerste ronde. Deze prestatie leverde hem een gevecht tegen Khabib Nurmagomedov op. Johnson werd gedomineerd door Nurmagomedov en verloor uiteindelijk via een Kimura Submission in de derde ronde. Tijdens de TUF 25 Finale in Juli 2017 keerde Johnson terug in de Octagon. Tijdens het Main Event stond hij gepland tegen de ongeslagen en in de UFC debuterende Justin Gaethje. In een gevecht dat door veel mensen gekozen werd tot Fight of the Year kwam Johnson uiteindelijk te kort en verloor hij via TKO in de tweede ronde. Johnson ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag naar de Featherweight divisie. Hij nam het tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 op tegen Darren Elkins. Na een sterke eerste ronde verloor Johnson uiteindelijk in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission. Johnson keerde vervolgens terug tijdens UFC Lincoln tegen Andre Fili. Johnson won via een controversiële Split Decision. Johnson pakte vervolgens een short notice partij aan tijdens UFC Moncton in Oktober 2018 tegen Artem Lobov. Johnson had weinig moeite met Lobov en won vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Johnson zag vervolgens in Maart 2019 zijn winstreak van twee gevechten gebroken worden. In een vrij gelijkwaardig gevecht ging Johnson uiteindelijk KO laat in de derde ronde tegen Josh Emmett.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »