breaking news

Galvão vs. Davis & Reiter vs. Honeycutt toegevoegd aan Bellator 166 card

October 31st, 2016 | by Marcel Dorff
Galvão vs. Davis & Reiter vs. Honeycutt toegevoegd aan Bellator 166 card
Bellator MMA
0

Bellator MMA heeft zojuist twee gevechten toegevoegd voor het Bellator 166 evenement dat zal plaatsvinden op 2 December 2016 in Thackerville, Oklahoma. Beide gevechten zullen waarschijnlijk behoren tot de Main Card. Hierdoor lijkt de Main Card met vier gevechten compleet.

LC Davis vs. Marcos Galvão

14937095_1360551310630678_1875428392_n

LC Davis (MMA 23-7/Bellator 3-1) vecht pas sinds 2014 voor de organisatie. Daarvoor vocht hij in bekende promoties als Titan FC, IFL, Sengoku en ook de WEC. Helaas voor Davis verloor hij zijn laatste twee gevechten voor de WEC, waardoor hij de overgang naar de UFC niet meemaakte. Davis wist voor zijn Bellator carrière onder meer te winnen van Deividas Taurosevicius, Javier Vazquez en Diego Nunes. In Bellator wist hij drie op een volgende wedstrijden te winnen, waaronder een overwinning tegen de Japanse MMA veteraan Hideo Tokoro. Joe Warren was echter iets meer dan een jaar geleden te sterk voor Davis. Davis mag het nu opnemen tegen Marcos Galvão.

Marcos Galvão (MMA 17-7-1/Bellator 8-4) keert voor het eerst terug sinds zijn verlies afgelopen Juni tegen Eduardo Dantas. Galvão verloor via Unanimous Decision, waardoor hij ook zijn Bantamweight Titel verloor aan Dantas. Galvão vecht al sinds 2011 voor Bellator en heeft onder andere mannen als Chase Beebe, Ed West en Luis Nogueira op zijn lijst van overwinningen staan. Galvão vocht driemaal voor de Bellator titel. In 2013 was Dantas ook al te sterk, maar in Maart van 2015 wist hij veteraan Joe Warren via Kneebar Submission in de tweede ronde te verslaan. Met een overwinning zal Galvão weer aanspraak maken op een gevecht om de titel tegen de winnaar van Eduardo Dantas en Joe Warren later die avond.

Chris Honeycutt vs. Ben Reiter

14877262_1360551300630679_158938662_n

Chris Honeycutt (MMA 8-1-0-1/Bellator 4-1-0-1) is een groot talent in de Bellator MMA Welterweight & Middleweight divisie. De man uit Brook Park, Ohio kwam in 2014 als UPC Unlimited Kampioen met een 4-0 record de organisatie binnen. Honeycutt verloeg Clayton MacFarlane en Aaron Wilkinson in zijn huidige woonplaats Fresno, Californië via TKO. Vervolgens volgde een No-Contest tegen MMA veteraan Paul Bradley, waarna meteen de rematch gepland werd een paar maanden later. Bradley versloeg Honeycutt via TKO na 40 seconden in de eerste ronde en nog steeds de enige man die Honeycutt in Pro-MMA wist te verslaan. Na in April van dit jaar gewonnen te hebben via Unanimous Decision tegen Matt Secor keerde Honeycutt terug naar Middleweight (het gewicht waar hij zijn eerste 4 MMA partijen op vocht). Een succesvolle keuze tot dusver aangezien in Juni van dit jaar Mikkel Parlo via Unanimous Decision werd verslagen.

Ben Reiter (MMA 17-1-1/Bellator 3-1-0) was tijdens zijn debuut voor Bellator in 2014 een grote onbekende. De MMA atleet uit New York vocht het overgrote deel van zijn MMA partijen voor de Inka FC promotie in Peru. Daar wist hij een record op te bouwen van tien overwinningen en een draw. Die draw kwam overigens tegen UFC Light-Heavyweight Marcos Rogerio de Lima. In Bellator heeft Reiter drie keer gewonnen. Alle overwinningen werden gewonnen via Unanimous Decision, waaronder een overwinning tegen Bellator Veteraan A.J.Matthews in Juni van dit jaar. Het enige verlies op zijn record kwam tijdens Bellator 146. Francisco France was via Rear Naked Choke Submission te sterk voor Reiter.

De andere twee gevechten die al eerder werden aangekondigd zijn de volgende gevechten :
Main Event : Eduardo Dantas vs. Joe Warren (Bantamweight Championship)
Co-Main Event : AJ McKee vs. Emmanuel Sanchez

Leave a Reply

Translate »