breaking news

Gabriel Green pakt short notice partij tegen Daniel Rodriguez aankomende zaterdag

May 26th, 2020 | by Redactie
Gabriel Green pakt short notice partij tegen Daniel Rodriguez aankomende zaterdag
UFC
0

Nieuwkomer Gabriel Green die normaal in de Lightweight divisie uitkomt zal zaterdag op short notice zijn UFC debuut gaan maken in de Welterweight divisie. “Gifted Gabe” gaat het opnemen tegen Daniel Rodriguez. Rodriguez zat zonder tegenstander nadat eerder vandaag Kevin Holland zich noodgedwongen met een blessure moest afmelden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX in Las Vegas, Nevada. MMA Junkie meldde de partij als eerste.

Daniel Rodriguez (MMA 11-1/UFC 1-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een amateur carrière van anderhalf jaar in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Rodriguez vocht enkele losse partijen voor organisaties als Bellator MMA, CXF en King of the Cage. Met succes wist Rodriguez die gevechten af te sluiten. Rodriguez maakte pas echt naam bij de Combate Americas organisatie. Daar won hij vier van in totaal vijf partijen met onder meer overwinningen tegen Ivan Castillo en Ozzie Alvarez. Mede door deze overwinningen mocht Rodriguez zijn opwachting maken in de zomer van 2019 tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Rodriguez nam het op tegen Rico Farrington. Rodriguez won de partij via Unanimous Decision echter was Dana White niet erg enthousiast waardoor Rodriguez geen UFC contract kreeg. Hierdoor ging Rodriguez terug het regionale circuit in. In December 2019 won hij de SMASH Global titel door Quinton McCottrell te verslaan. Vervolgens zou Rodriguez alsnog zijn UFC debuut gaan maken, weliswaar op short notice tegen Tim Means tijdens UFC Rio Rancho. Rodriguez had een uitstekend debuut en wist Means in de tweede ronde via een Guillotine Choke Submission te finishen. Rodriguez won hiermee de Performance of the Night bonus. Rodriguez werd vervolgens gekoppeld aan Kevin Holland. Echter moest Holland geblesseerd afzeggen en werd nieuwkomer Gabriel Green de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Gabriel Green (MMA 9-2/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2016 de overstap maakte naar de professionals. Green wist tijdens zijn eerste vijf professionele partijen driemaal te winnen. Tijdens deze gevechten kwam hij tweemaal uit op de Bellator prelims. Green tekende vervolgens bij de hoog aangeschreven regionale CXF organisatie. Daar wist hij onder meer te winnen van Matt Hagge en Leon Shahbazyan. Vervolgens werd ook in Bellator wederom een knappe overwinning geboekt tegen Chris Padilla en maakte Green vervolgens ook een succesvol debuut voor Combate Americas. Vervolgens keerde Green terug bij de CXF organisatie om voor de vacante titel te vechten tegen Richard LeRoy. Green versloeg de ongeslagen LeRoy via TKO in de tweede ronde en pakte de titel. Dit was in Augustus 2018. In 2019 kwam Green niet in actie. Vervolgens zou hij terugkeren begin 2020 bij Bellator echter moest hij afzeggen in verband met een blessure. Nu heeft hij bij de UFC getekend.

UFC on ESPN 9: Gabriel Green steps in to fight Daniel Rodriguez

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »