breaking news

Fredy Serrano vecht tegen Hector Sandoval in Sacramento

October 28th, 2016 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft het Spaanse Twitterkanaal van de UFC naar buiten gebracht dat de Colombiaan Fredy Serrano het in Sacramento, Californië zal opnemen tegen Hector Sandoval. Het Flyweightgevecht zal plaatsvinden op 17 December 2016 tijdens UFC on FOX 22.

Hector Sandoval (MMA 12-3/UFC 0-1) kwam in Juli van dit jaar de UFC binnen. Doordat Demetrious Johnson geblesseerd was geraakt moest voor Wilson Reis een nieuwe tegenstander gevonden worden. Sean Santella werd aangewezen door de UFC, maar hij kreeg zijn papieren niet op tijd in orde. Team Alpha Male’s Hector Sandoval mocht zijn UFC debuut maken. Sandoval was kampioen in een drietal organisaties waaronder Tachi Palace Fights. Maar zoals in principe verwacht was een gevecht tegen Wilson Reis erg hoog gegrepen voor een short notice UFC debuut. Reis maakte het karwei snel af via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Sandoval zal dus gaan tegen Serrano voor zijn eerste UFC overwinning.

Fredy Serrano (MMA 3-1/UFC 2-1) kwam via het eerste seizoen van TUF Latin America de UFC binnen. Serrano verloor gelijk zijn eerste gevecht in het huis tegen de latere winnaar Alejandro Perez. Serrano vocht echter op Bantamweight, terwijl Flyweight beter bij hem paste. De UFC gaf zowel Fredy Serrano als Bentley Syler een kans in de Flyweight divisie. Serrano greep die kans en sloeg Syler laat in de derde ronde KO. Dit leverde de Colombiaan de Performance of the Night bonus op. Serrano wist vervolgens ook zijn tweede gevecht binnen de UFC te winnen. Yao Zhikui kwam verkeerd neer bij een takedown van Serrano, en brak zijn arm. Serrano won via TKO. In zijn meest recente wedstrijd nam Serrano het op tegen Ryan Benoit. In een competitief gevecht verloor Serrano een zeer controversiële Split Decision.

pixlr_20161027222550528

Leave a Reply

Translate »