breaking news

Franse sensatie Tom Duquesnoy vecht tegen Cody Stamann tijdens UFC 216

August 24th, 2017 | by Marcel Dorff

De Franse sensatie Tom Duquesnoy liet eerder vandaag via zijn Social Media weten dat hij op 7 Oktober 2017 zal vechten tegen Cody Stamann in de Bantamweight divisie. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de T-Mobile Arena. Het is niet bekend of het gevecht deel uit maakt van de Preliminary Card of Main Card van UFC 216 in Las Vegas, Nevada.

Tom Duquesnoy (MMA 15-1-0-1/UFC 1-0-0-0) werd eerder dit jaar door de UFC overgenomen van BAMMA. Duquesnoy was in die organisatie zowel kampioen in het Bantam als in het Featherweight. Duquesnoy nam het in April op tegen de Amerikaan Patrick Williams. Duquesnoy wist via korte ellenbogen in de tweede ronde Williams via TKO te finishen en zo zijn UFC debuut in een overwinning om te zetten. De Fransman die al jaren traint bij JacksonWink MMA wordt door zijn allround game gezien als een van de grootste talenten in deze sport. Duquesnoy begon pas in 2012 aan zijn Pro-MMA carrière, maar heeft in die tijd een record opgebouwd van vijftien overwinningen, één verliespartij en één No-Contest. Inmiddels heeft Duquesnoy al twaalf gevechten achter elkaar niet meer verloren en heeft hij een winstreak van zes gevechten. Zijn enige verliespartij leed Duquesnoy tegen de Finse UFC vechter Makwan Amirkhani via Brabo Choke Submission.

Cody Stamann (MMA 14-1/UFC 1-0) maakte in Juli van dit jaar op short notice zijn UFC debuut. Dit debuut was door het tijdgebrek een debuut in de Featherweight divisie. Stamann nam het op tegen Terrion Ware. Beide mannen waren aan elkaar gewaagd, echter wist Stamann regelmatig zijn tegenstander naar de grond te brengen. Ware kon dit niet stoppen, en verloor via Unanimous Decision van Stamann. De Michigan Top Team vechter is vrij allround en heeft op dit moment een winstreak van acht partijen. De enige keer dat Stamann verloor was via Split Decision. Stamann komt over van de KnockOut Promotions, hier won hij vijf partijen achter elkaar. Stamann traint bij Michigan Top Team onder meer met Jarred Brooks & Daron Cruickshank.

Comments are closed.

Translate »