breaking news

Frans-Canadezen krijgen gevechten tijdens UFC evenement op 14 augustus

May 24th, 2021 | by Marcel Dorff
Frans-Canadezen krijgen gevechten tijdens UFC evenement op 14 augustus
UFC
0

Het UFC evenement op 14 augustus aanstaande is uitgebreid met twee nieuwe partijen. Het evenement dat nog geen officiële locatie heeft, maar wel in de wandelgangen als UFC London wordt bestempeld zou het eerste evenement sinds een lange tijd in Europa moeten worden. Charles Jourdain gaat het opnemen tegen Lerone Murphy in de Featherweight divisie. Eveneens zal ook Marc-André Barriault zijn opwachting maken in de Middleweight divisie tegen Dalcha Lungiambula. Ken Wong maakte beide partijen bekend.

Bekijk hieronder meer info over de vier atleten.

Lerone Murphy vs. Charles Jourdain

Lerone Murphy (MMA 10-0-1/UFC 2-0-1) is een Engelse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2016 de overstap maakte naar de professionals. Murphy was vooral actief in het regionale Engelse circuit. Zo vocht hij onder meer voor Tanko FC en Celtic Gladiator, maar was hij toch vooral een van de bekende gezichten van de Full Contact Contender organisatie. Bij deze organisatie pakte Murphy in Mei 2019 de titel door de Italiaan Manolo Sciana in de derde ronde via KO te verslaan. In het gevecht daarvoor had hij nog de talentvolle Belg Ayton De Paepe weten te verslaan. Murphy tekende in Augustus 2019 een contract bij de UFC en nam in September 2019 zijn ongeslagen record mee de Octagon in tijdens UFC 242 in Abu Dhabi tegen Zubaira Tukhugov. De partij eindigde onbeslist in een Split Draw. Murphy zou vervolgens in Maart 2020 zijn opwachting maken tijdens UFC Londen tegen Gabriel Benitez. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Murphy maakte wel zijn opwachting in Juli 2020 tegen Ricardo Ramos. Murphy imponeerde met een TKO overwinning in de eerste ronde en pakte eveneens de Performance of the Night bonus. De Engelsman wist vervolgens ook zijn tweede overwinning in de UFC te grijpen. Via Unanimous Decision werd in Januari 2021 gewonnen van de Braziliaan Douglas Silva de Andrade.

Embed from Getty Images

Charles Jourdain (MMA 10-3-1/UFC 1-2-1) is een Canadese MMA vechter die na een amateur carrière van drie jaar in 2016 zijn debuut maakte bij de professionals. Jourdain werd na een overwinning al gecontracteerd door de prestigieuze Canadese TKO organisatie. Jourdain won zijn eerste vier gevechten voor de organisatie allemaal voortijdig waarna hij voor de vacante Featherweight titel mocht vechten tegen TJ Laramie. Laramie was via Unanimous Decision te sterk. Jourdain wist echter vervolgens wederom een goede streak neer te zetten van twee gevechten. Hierdoor kreeg hij een nieuwe kans om voor de titel te mogen vechten, ditmaal tegen Alex Morgan. Jourdain versloeg Morgan via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde en kroonde zich tot nieuwe Kampioen. Jourdain zou vervolgens voor de Lightweight titel vechten tegen Jesse Ronson. Echter had Ronson een huidinfectie waardoor Jourdain vocht voor de Interim Lightweight titel tegen Damien Lapilus. Jourdain won via KO in de vijfde ronde en maakte op short notice zijn debuut in de UFC tegen Desmond Green. Jourdain verloor de partij via Unanimous Decision. Vervolgens zou Jourdain het opnemen tijdens UFC Busan in December 2019 tegen Doo Ho Choi. Jourdain was de grootste underdog op de card, maar pakte via TKO in de tweede ronde de overwinning. Het leverde Jourdain de Performance of the Night bonus op. Jourdain kon zijn overwinning geen goed vervolg geven. In Juni 2020 werd in een competitief gevecht verloren via Split Decision van Andre Fili. Drie maanden later keerde Jourdain alweer terug in de Octagon. Tegenstander Joshua Culibao werd niet verslagen. De partij eindigde onbeslist. Jourdain werd vervolgens in Maart 2021 gematcht tegen Steve Garcia Jr. Echter trok Garcia Jr. zich terug en werd vervangen door Marcelo Rojo. In een fantastische partij die verrassend genoeg niet werd beloond met de Fight of the Night bonus won Jourdain via TKO in de derde ronde.

Embed from Getty Images

Dalcha Lungiambula vs. Marc-André Barriault

Dalcha Lungiambula (MMA 11-2/UFC 2-1) is een vechter uit de Democratische Republiek Congo. Lungiambula startte zijn MMA carrière in 2014 bij de EFC organisatie. Tijdens zijn eerste twee jaar als professioneel vechter wist Lungiambula een record bij elkaar te vechten van vijf overwinningen en een verliespartij. Onder meer de sterke Yannick Bahati werd verslagen. Halverwege 2016 kreeg Lungiambula de kans om de Interim Light-Heavyweight titel bij de EFC organisatie te winnen. Lungiambula slaagde in die opzet door Tumelo Maphutha via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens werd voor de undisputed titel gewonnen tegen de ongeslagen Alan Baudot. Binnen 30 seconden besliste Lungiambula de partij via KO. Na vervolgens Stuart Austin verslagen te hebben tijdens zijn eerste verdediging mocht Lungiambula vechten om de Heavyweight titel tegen Andrew Van Zyl. Lungiambula won in Juni 2018 via Split Decision van Van Zyl en was de dubbel Kampioen. Lungiambula zou in Juni 2019 zijn UFC debuut gaan maken tegen Justin Ledet. Echter raakte Ledet geblesseerd waarna Dequan Townsend de tegenstander werd. Lungiambula wist zijn debuut succesvol via TKO in de derde ronde te beslissen. Dat debuut kon hij in November 2019 geen goed vervolg geven. Via KO in de derde ronde werd verloren van Magomed Ankalaev. Dit deed Lungiambula besluiten om verder te gaan in de Middleweight divisie. Lungiambula werd tweemaal ingepland in 2020 tegen Karl Roberson echter werden beide keren de partij gecanceld in verband met COVID-19. Lungiambula werd vervolgens gekoppeld aan nieuwkomer Isi Fitikefu in Januari 2021. Echter trok de Australiër zich terug waarna Markus Perez de partij aannam. Lungiambula won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Marc-André Barriault (MMA 12-4-0-1/UFC 1-3-0-1) is een Frans-Canadese vechter die na een amateur carrière van twee jaar in 2014 de overstap maakte naar de professionals. Barriault wist in drie jaar tijd een record van 5-1 neer te zetten in het regionale Canadese circuit. Vervolgens werd hij getekend door het prestigieuze TKO. Na drie overwinningen in nog geen vijf maanden tijd mocht Barriault in December 2017 vechten om de vacante Middleweight titel tegen Strahinja Gavrilovic. Een man die hij ooit al eens versloeg via Split Decision. Ditmaal won Barriault wederom via Split Decision. Na vervolgens in Mei 2018 zijn titel verdedigt te hebben tegen Brendan Kornberger kreeg Barriault de kans van de TKO organisatie om ook de vacanta Light-Heavyweight titel te pakken. Barriault slaagde in die opzet en versloeg Adam Hunter via KO in de eerste ronde. Voor de UFC reden om de Canadees een contract aan te bieden. Barriault maakte zijn UFC debuut tijdens UFC Ottawa in Mei 2019 tegen Andrew Sanchez. Barriault verloor in een close gevecht via Unanimous Decision. Helaas voor Barriault zat hij ook in zijn tweede gevecht voor de UFC aan de verkeerde kant van de score. Tijdens UFC 240 werd verloren via Split Decision van Krzysztof Jotko. Barriault kreeg vervolgens van de UFC een derde kans om zijn eerste overwinning te pakken. Tijdens UFC Busan in December 2019 nam hij het op tegen Jun Yong Park. Helaas voor Barriault wist hij wederom niet te winnen. De Zuid-Koreaan was via Unanimous Decision te sterk. Barriault leek vervolgens in Juni 2020 eindelijk zijn eerste overwinning in de UFC te pakken te hebben. Via TKO in de tweede ronde werd gewonnen van Oskar Piechota. Echter zou de partij na een positieve test voor Ostarine worden omgezet in een No Contest. Barriault werd zes maanden geschorst. De Frans-Canadees keerde vervolgens weer terug in de Octagon in Maart 2021 tegen Abu Azaitar. Barriault pakte via TKO laat in de derde ronde zijn eerste UFC overwinning.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »